Xàbia porta la iniciació a l'esport als col·legis com a opció extraescolar

26 sep 2019 El programa “Xàbia Esports Educa” es desenvoluparà en els centres de 15’45 a 17 hores

Les regidories d'Esports i Educació de l'Ajuntament de Xàbia proposen de forma conjunta i coordinada amb els representants de l'esport base, els centres educatius, professorat, clubs i entitats esportives del municipi el programa XÀBIA ESPORTS EDUCA.

La iniciativa, dirigida a xiquets i xiquetes que cursen infantil i primària en els centres públics del municipi, els acosta la pràctica esportiva al col·legi i en un horari compatible amb la jornada contínua a manera d'extraescolar.

Segons explica el regidor d'Esports, Alberto Tur, aquest programa s'organitza en dues línies diferents per edats. La primera, denominada “Mou-te” està pensada per als més xicotets (entre 3 i 5 anys) i treballarà els aspectes motrius i socials bàsics; la segona “Descobreix l'esport” està enfocada a tot el cicle de primària i abastarà diferents modalitats esportives a nivell iniciació així com els seus aspectes bàsics i valors.

El programa arrancarà l'1 d'octubre fins al 29 de maig de 2020 i es desenvoluparà dins de l'horari lectiu escolar (de 15.45 a 17.00 hores). Per a inscriure's o ampliar informació (dies de l'activitat i preus) cal dirigir-se al centre educatiu on curse els estudis o al correu info.esports@ajxabia.org

El regidor ha destacat que amb aquesta activitat es vol posar en valor a l'esport com mig educatiu. Tur ha aprofitat per a avançar que, en aquesta mateixa línia, s'han concertat amb l'Hospital de Sant Carles de Dénia, Grup HLA S.L. unes jornades de xarrades educatives sobre l'educació nutricional per als xiquets i xiquetes que participen en el programa.