Xàbia dóna un nou impuls a l'art i finançarà un catàleg a tots els artistes que exposen a les sales municipals

24 sep 2019 Les noves bases eliminen l'obligació de cedir una obra als fons municipals i prioritzen als artistes locals novells

El departament de Cultura de l'Ajuntament de Xàbia ha modificat les bases que marquen els requisits per a utilitzar les sales d'exposicions municipals i incorporat alguns al·licients per als artistes amb la finalitat de donar un nou impuls a l'activitat en el municipi.

Segons ha explicat el regidor responsable, Quico Moragues, a partir d'ara el Consistori finançarà un catàleg de 16 pàgines a tots els que exposen a les sales municipals, a més de publicitar les seues mostres amb un pòster específic. L'administració també assumeix l'assegurança de les exposicions i elimina l'obligació de cedir una obra als fons municipals.

Un altre dels canvis és que la sala del Museu Soler Blasco es reservarà per a donar prioritat als artistes locals novells, amb la finalitat de donar-los suport i que donen a conèixer el seu talent. Aquesta i les dues sales artístiques, Casa del Cable i Centre d'Arts Lambert, veuran renovada la seua il·luminació seguint els consells d'especialistes per a oferir les millors condicions específiques per a albergar exposicions.

Moragues també ha avançat que en la planta baixa del CA Lambert es deixaran de forma permanent dues exposicions d'autors rellevants a nivell local com són Lambert i Segarra Llamas. El regidor ha detallat que mig any s'exposarà un conjunt de 37 obres de l'il·lustrador André Lambert Jordan i l'arquitecte André-Louis Lambert Perret i l'altre mig any una selecció de les més de 100 obres de Segarra Llamas propietat municipal.

El responsable de Cultura ha explicat que en totes aquestes modificacions, Cultura ha comptat amb el suport d'experts, que també estaran presents a l'hora d'avaluar els projectes expositius. De fet, s'ha format un jurat de prestigi compost per Vicente Chambó (Editor, comissari i crític d'art), Salva Torres (Periodista i crític d'art del periòdic “El Mundo”), i Juan Manuel Artigot (Gestor Cultural, programador i coordinador d'exposicions) que s'encarregarà d'examinar les propostes i, basant-se en l'interés dels valors artístics, decidirà les exposicions que s'exhibiran durant la temporada 2020 a la casa del Cable i Ca Lambert.

Les persones o col·lectius interessats a exposar en les esmentades sales hauran de presentar una proposta del projecte d'exposició artística que pretenguen realitzar a la Casa de Cultura abans del 30 d'octubre.

Consulta les bases completes en http://artxabia.com/site/bases-para-la-utilizacion-de-las-salas-municipales-de-exposiciones-del-ayuntamiento-de-xabia-temporada-2020/