Amjasa deixa clara la seua aposta pel medi ambient renovant la seua flota amb vehicles elèctrics

23 sep 2019 L'empresa pública d'aigües també instal·la 7 estacions de recàrrega, una d'elles de càrrega ràpida i que podran usar els particulars

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha renovat pràcticament tota la seua flota amb vehicles elèctrics, demostrant així el seu fort compromís amb el medi ambient i l'eficiència energètica. En concret ha adquirit 12 vehicles: 3 turismes, 5 furgonetes i 4 furgons per un preu total de 326.000 euros.

Aquests se sumen als dos xicotets cotxes elèctrics que utilitzen per a llegir els comptadors i dues furgonetes, amb el que l'empresa suma ja 16 vehicles elèctrics i només manté el combustible fòssil en els vehicles especials (camions i pickups).

Aparellada a aquesta renovació de la flota, Amjasa ha instal·lat en les seues dependències del camí Cabanes sis estacions de recàrrega per a ús intern  i una setena de càrrega ràpida que tindrà caràcter públic i per tant podrà ser utilitzada pels particulars. Aquesta es posarà en marxa pròximament ja que actualment s'estan realitzant les gestions amb el Ministeri d'Indústria perquè aprove el seu ús públic.

L'alcalde i president de Amjasa, José Chulvi, ha posat en relleu que Amjasa continua sent pionera en la seua aposta estratègica en matèria d'energia i a liderar accions sostenibles. No en va, l'hídrica compra la seua energia elèctrica a fonts renovables i ja projecta noves accions per a poder autoproveir-se, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l'exterior de les seues oficines.

Chulvi a més ha afegit que l'Ajuntament també està prenent mesures per a fomentar l'ús de vehicles elèctrics en el municipi. D'una banda, des de 2018 el municipi aplica bonificacions de el 50% -als vehicles híbrids- i el 75% (el topall legal) als elèctrics com a suport als quals aposten per les energies menys contaminants i la mobilitat sostenible. També té previst licitar la instal·lació de punts de recàrrega en els aparcaments subterranis i en el port.