Xàbia adjudica la redacció dels projectes per a la primera fase de l'ampliació del clavegueram

20 sep 2019 L'Ajuntament comença per quatre col·lectors en el Montgó, Lluca i Cap de la Nao

Xàbia. Divendres, 20 de setembre de 2019. L'Ajuntament de Xàbia inicia l'ampliació de la xarxa del clavegueram i el fa projectant els primers quatre col·lectors: dos en el Montgó, un altre en Lluca i un quart en la zona del Cap de la Nao.

Aquesta setmana s'ha resolt l'adjudicació de la redacció dels projectes a quatre empreses. Ingemia Oficina Tècnica S.L. O. amb un pressupost de 13,794 euros s'encarregarà de dibuixar la canalització en Montgó 1; Urbanistas Ingenieros S. Per 14.157 euros en Montgó 3; Císcaro Servicios Aplicados S.L per 13.334 euros en el de Lluca i Icosa Enginyeria Civil S. a. per 13.001 euros en el Cap de la Nao.

En total,  el Consistori destinarà 54.286 euros a la projecció d'aquesta primera fase del projecte d'ampliació de la xarxa sanitària, un pla amb el qual s'espera resoldre els problemes que generen les aigües residuals de les àrees del disseminat i complir amb les exigències que marca la nova llei urbanística valenciana (LOTUP).

De fet, aquesta normativa és molt més restrictiva en aquesta matèria, ja deixa clar que, sempre que siga viable econòmicament, les cases hauran de connectar-se al clavegueram, i limita a casos molt concrets l'opció d'utilitzar un sistema de depòsit estanc individual.

Tal com explica l'alcalde, José Chulvi, l'Ajuntament, donant resposta a aquesta normativa i conscient que actualment hi ha milers d'habitatges sense connexió, està planificant una considerable millora de la xarxa de clavegueram a desenvolupar a curt termini i que suposarà una inversió d'uns huit milions d'euros.

L'Administració Local costejarà les canonades mentre que les connexions seran a càrrec dels particulars que vulguen enganxar-se (siga habitatge nou o cases ja existents que amb l'ampliació de la xarxa la tinguen a menys de 100 metres).

“No solament és clau a nivell mediambiental, sinó també per a mantindre en el futur els nivells de benestar i salubritat, i mantindre el desenvolupament de Xàbia”, ha assenyalat el primer edil.