Arriba una nova edició de Sorollius, el festival que dedica a Xàbia al públic infantil

16 sep 2019 Del divendres 27 al diumenge 29, el Centre Històric programa teatres, tallers i espectacles per a tota la família

La cultura i l'art a la mesura dels més xicotets de la casa. Amb aquesta filosofia arriba a Xàbia la segona edició de Sorollius, el festival músic-teatral que el pròxim cap de setmana (27 al 29 de setembre) omplirà diferents espais del Centre Històric d'espectacles itinerants, teatre, música o tallers.

L'esdeveniment, impulsat per l'associació de comerciants Xàbia Històrica, pretén dinamitzar l'oferta cultural i comercial del poble, convertir-se en un referent més enllà de la Marina Alta i donar l'oportunitat a les famílies de compartir espais d'oci.

La programació comença el divendres, 27 de setembre, a la vesprada. A les 18 hores “Batucats”, l'espectacle itinerant de L’Estranya Companyia servirà de cridada a la festa. Eixirà de la placeta del Convent i recorrerà el centre de la vila. En la mateixa placeta, a les 20 hores es representarà l'obra “El dia de Ramiro”, a càrrec d'Ameba Teatre.

El dissabte, 9.30 a 14 hores hi haurà un taller per a aprendre a fer fotografia amb llandes. Aquesta activitat forma part del festival Ulls Rojos i és preceptiu inscriure's (més informació en https://festivalojosrojos.com/iniciacion-a-la-fotografia-estenoepica/).

A les 11.00 hores hi haurà un altre taller, aquesta vegada de pintura inspirada en Sorolla en la plaça h Marina Alta (Correu-vos). I a les 12 hores un de cuina al costat del Compra Municipal.

Paral·lelament, en la plaça Celestino Pons s'estrenarà un espectacle de teatre d'ombres titulat “Llavors de Llum”. Segons ha explicat des de l'organització Albert Marsal s'instal·larà com una espècie d'hivernacle per a crear un ambient teatral molt especial en el qual jugar amb les llums. La primera passada serà a les 11’30 hores, el segon a les 12’30 hores i l'últim a les 18 hores.

La programació segueix amb música, a les 19 hores en la plaça de l'Església. La colla Xirimitab’s i la Unió Musical dels Poblets realitzaran un intercanvi musical.

I a les 20 hores tancarà el dia un espectacle de circ titulat “Oniricus” a càrrec de la troupe Malabo en la Placeta del Convent.

Sorollius es prolongarà fins al diumenge al matí amb un espectacle de marionetes “La terra dels babaus”, a càrrec del Ball de Sant Vito, programat a les 12’30 hores en la Plaça de l'Església.

Tant el president de Xàbia Històrica, Raúl Caselles, com els regidors de Cultura, Quico Moragues, i Foment Econòmic, Marta Bañuls, han animat a totes les famílies a  que isquen al carrer i gaudisquen de la cultura i dels espais emblemàtics i tan acollidors que té el barri antic de Xàbia.

L'organització ha destacat que participen en Sorollius companyies de tot el territori valencià, totes de caràcter professional, i que aspiren a que el festival cresca i siga tot un referent a nivell de públic infantil.