Xàbia se suma a les mobilitzacions feministes del 20S

13 sep 2019

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha mostrat el seu suport a la mobilització feminista que estan impulsant plataformes feministes de tot el país per a la nit del divendres 20 de setembre.

En el municipi, és l'assemblea de Xàbia en Moviment la que encapçala aquest moviment global que vol posar en relleu el moment d'emergència que viu la dona després d'un dels estius més negres en violència masclista. El col·lectiu recalca que de juliol a setembre han sigut 17 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles, i que hi ha hagut un repunt en delictes com a parricidis, tracta, pederàstia, extorsió o desaparicions.

“Les dones no volem viure amb aquest terror i és urgent donar una resposta contundent a aquests fets que ens horroritzen” assenyalen des de Xàbia en Moviment.

Per això fan una crida a tota la població perquè secunde la concentració del 20 de setembre, prevista a les 20 hores en la plaça de l'Ajuntament i que compta també amb el suport de l'Ajuntament i de la Xarxa de Dons de la Marina Alta. Des de l'organització demanen als participants que porten llanternes o ciris violetes, color que simbolitza la lluita feminista.