Xàbia inicia el curs escolar amb 1966 alumnes en infantil i primària i 1142 en secundària

09 sep 2019 Enguany s'incorpora el transport gratuït per a desplaçats forçosos i una aula específica en el col·legi Graüll

Xàbia. Dilluns, 9 de setembre de 2019. Els centres escolars de primària i secundària de Xàbia han iniciat hui el curs escolar en els diferents centres públics i concertats de la localitat.


En total són 1954 alumnes d'infantil i primària repartits de la següent manera:
419 en el col·legi Graüll, 433 en el Vicente Tena, 219 en el Trenc d’Alba, 221 en el Port de Xàbia, 440 en l’Arenal i 222 en el Maria Immaculada, aquest últim en règim de concert educatiu.

D'altra banda, des del departament de Serveis s'ha treballat durant l'estiu per a posar a punt tots els centres amb diferents treballs d'adequació i reparació. Així, s'han fet tasques de pintura interior, reparació i substitució de sanitaris, obres de fusteria i fusteria metàl·lica, millores en els equips d'il·luminació i canvis en la cristalleria.

Quant als centres de secundària, l'IES Antoni Llidó inicia el curs amb 488 alumnes i alumnes, l'IES Núm.1 amb 537 i la línia d'ESO del Maria Immaculada amb 117.

Són xifres pràcticament idèntiques a les del curs passat, en les quals es va escolaritzar a 1963 alumnes en infantil i primària i 946 en secundària.

Nou autobús
D'altra banda, aquest curs s'incorpora una important novetat: un autobús finançat per la Generalitat cobrirà de forma gratuïta el transport dels “desplaçats forçosos”. Es tracta d'aquell alumnat que no ha aconseguit plaça en el seu centre de referència i es veu obligat a moure's a un altre més allunyat de la seua residència.


En total prop de 30 alumnes i alumnes es beneficiaran d'aquest servei.

Aula específica
En el pla educatiu, el col·legi Graüll comptarà per primera vegada amb una aula específica per a alumnat N.E.E (Necessitats Educatives Especials). L'aula donarà servei a 8 xiquets i xiquetes que, per les seues circumstàncies personals, no poden adaptar-se amb èxit al ritme i a les estratègies d'aprenentatge de les aules comunes