La Policia de Xàbia se suma a la campanya “Escuts Solidaris” per a recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil

30 ago 2019 La recaptació es destinarà a la construcció del Sant Joan de Déu Pediatric Càncer Center Barcelona, a Aspanion i a la investigació

La Policia Local de Xàbia se suma a la campanya “Escuts Solidaris”, una iniciativa amb la qual agents de diferents punts del país estan recaptant fons per a la lluita contra el càncer infantil; en concret, per a la construcció del Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona i per a la investigació mèdica.

Les persones que  vulguen col·laborar poden fer-ho adquirint per 5 euros escuts termoadhesius que combinen la insígnia policial de Xàbia i l'etiqueta #pelsvalents amb el qual s'identifica la campanya que involucra ja a més de 150 cossos de Policia Local de tot l'estat i que porta recaptats fins hui més de 280.000 euros.

Segons ha explicat l'Inspector de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort,  els diners que es reunisquen en el municipi s'enviaran a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per a la construcció del Pediatric Cancer Center -el centre oncològic pediàtric més gran i punter d'Europa- i per a recolzar la investigació científica vinculada al càncer infantil. Però també es destinarà una part a l'associació de familiars de xiquets amb càncer de la Comunitat Valenciana, Aspanion, present en el municipi.

L'agent del qual va partir la iniciativa és Mariano Armero, qui ha animat als veïns de Xàbia al fet que posen el seu granet d'arena “a aquest projecte que ara germina i que té una fi tan gran com combatre al càncer, una xacra que mata i que encara és una injustícia major quan els afectats són xiquets”.

L'alcalde, José Chulvi, les regidores de Seguretat Ciutadana i Sanitat, Pepa Gisbert i Rita Berruti, així com representants de Aspanión i de la lluita contra el càncer a nivell local han agraït aquesta iniciativa i fet una crida a la ciutadania perquè responguen i mostren la seua solidaritat amb aquests xicotets i xicotetes valentes adquirint l'escut.

Estos estaran disponibles tant en el reten de la Policia Local, com en les oficines de Turisme i els establiments col·laboradors (que tindran un cartell identificatiu). De moment ja es poden trobar a les botigues Decuero (plaça de l'Església) i Congelats Juan (en el Mercat Municipal) i tots els comerciants interessats a ser punt de venda poden contactar amb la policia local.

Les insígnies estan brodades amb fil daurat, color que és símbol de la lluita contra el càncer infantil. Són termoadhesius, per la qual cosa poden col·locar-se en motxilles, samarretes o dessuadores.

Per a continuar difonent la campanya s'anima als que compren les insígnies al fet que pengen fotos en xarxes socials amb el hastag #pelsvalents.