El transport públic a la cala Granadella de Xàbia es posarà en marxa aquest divendres

07 ago 2019

L'Ajuntament de Xàbia oferirà des d'aquest divendres servei de transport públic a la cala de la Granadella, un espai amb accés regulat durant els mesos d'estiu per a evitar problemes de seguretat i la seua massificació.

L'empresa Automòbils L'Alcoiana S.A ha signat hui el contracte com a adjudicatària definitiva d'aquest servei després de quedar desqualificat l'anterior adjudicatari, que va deixar expirar els terminis legals sense presentar la documentació requerida.

El contractista començarà aquest mateix divendres amb dos minibusos de 22 places amb els quals podran baixar els banyistes des de la Guàrdia Park fins a la cala. Paral·lelament farà tota la tramitació per a obtindre el permís obligatori de Trànsit necessari per a circular amb un trenet turístic per una carretera i una vegada compte amb aquesta autorització (s'estima que siga la setmana vinent) ja s'activarà el tren.

Aquest transport, que estarà disponible fins a l'1 de setembre, serà gratuït i operarà en horari de 10 a 19 hores.

Recordar que des de 2017, l'Ajuntament de Xàbia regula l'accés amb cotxe a la cala Granadella per a evitar el seu col·lapse durant l'estiu amb la instal·lació d'una barrera en la carretera de la Granadella (a l'altura dels carrers Verderol i Teuladí) que es baixa quan les places d'aparcament en la cala estiguen completes. El transport complementari realitza una ruta circular des de la Guàrdia Park, on hi ha habilitat un punt de recepció d'usuaris -en la confluència entre els carrers de L’Oroneta i La Falzia- amb una parada protegida del sol i una àrea d'aparcament, també gratuït, amb 69 places.