Xàbia inicia els tràmits per a una RPT que reordene la plantilla municipal per a que millore l'atenció al ciutadà

18 jul 2019 Amb aquesta eina l'executiu també vol solucionar demandes laborals, com l'actualització dels complements dels policies

L'Ajuntament de Xàbia ha iniciat els tràmits per a aprovar una nova Relació de Llocs de treball (RPT), la fórmula tècnica amb la qual les Administracions Públiques ordenen la seua plantilla d'empleats per a oferir un servei públic de qualitat i que cobrisca les necessitats del ciutadà.

Aquesta setmana l'alcalde, José Chulvi, ha disposat una provisió perquè el departament de Personal contracte el servei d'assessoria que guiarà aquest complex procediment. Chulvi ha assenyalat que l'última RPT del Consistori de Xàbia és dels anys 90 i que està molt desfasada ja que en els últims anys l’Administració Local ha viscut una gran evolució tecnològica i social, i a més d'haver sorgit noves necessitats del ciutadà i aprovar-se lleis a les quals cal donar resposta amb llocs de nova creació.

“Començar la legislatura activant aquest procés és demostrar que la nostra voluntat política és buscar la millor organització dels nostres treballadors per a una atenció a la ciutadania efectiva però també perquè canvien les condicions de treball d'alguns empleats que fan un treball que amb l'organització actual no està reconegut econòmicament”, ha assenyalat Chulvi.

En concret, l'alcalde ha explicat que una de les qüestions que es resoldran amb la RPT és l'actualització dels criteris retributius i complements específics (perillositat, nocturnitat o festius) dels agents de policia, una demanda “justa i raonable” que l'equip de govern vol atendre i que, per qüestions tècniques, porta mesos bloquejada.

El primer edil confia abordar aquest necessari repte de la mà dels empleats públics i comptant amb els sindicats, amb els quals espera mantenir un diàleg fluid i constructiu.

De fet, la regidora de Recursos Humans, Pepa Gisbert, ja ha comunicat l'obertura del procés a tots les organitzacions sindicals presents en el Consistori  i en els pròxims dies es convocarà la taula general de negociació.