Xàbia controlarà a partir d'aquest dijous l'accés en vehicle a les cales Granadella i Portitxol

16 jul 2019 L'Ajuntament també contracta vigilància per a evitar que els banyistes continuen baixant a Ambolo

L'Ajuntament de Xàbia iniciarà aquest dijous, 18 de juliol, el control i vigilància dels accessos a les cales del Portitxol i la Granadella. Serà a través de la instal·lació de barreres automàtiques de control amb les quals s'impedirà l'accés als vehicles quan les places d'aparcament estiguen plenes.

El sistema, que ja ha funcionat els dos últims estius a la Granadella, tracta d'atallar els embossos, col·lapses i els problemes d'accés que pateixen els serveis d'emergència que provoquen els vehicles mal estacionats o que realitzen maniobres. També està d'acord amb les polítiques municipals en la cerca de la sostenibilitat del turisme.

Segons han explicat des dels departaments de Turisme i Platges, hi haurà vigilants uniformats que controlen les barreres (en el Portitxol estarà situada en la intersecció de la carretera a La Barraca i el carrer Truita i a la Granadella en la part alta de la carretera autonòmica CV-7420) i en coordinació amb personal a peu de platja que els actualitze l'estat dels aparcaments. L'horari serà flexible i s'anirà ajustant en la mesura de les necessitats, que són diferents entre setmana, festius o caps de setmana.

Igual que a la Granadella, els residents i serveis autoritzats  tindran targetes acreditatives per a entrar a les seues cases i aparcaments. Aquestes les entregarà el propi vigilant en la barrera.

Les mateixes fonts insisteixen que aquesta mesura no busca prohibir per prohibir ni causar problemes, sinó una regulació raonable de l'aparcament a peu de platja que no pose en perill la seguretat col·lectiva ni convertisca una jornada de platja en una situació estressant o conflictiva.

En el cas de la Granadella l'Ajuntament ha contemplat servei de transport públic (un trenet turístic) que està adjudicat a Miguel Palomares des de principis de mes encara que –cumplint els terminis legalment marcats- se segueix a l'espera que l'adjudicatari present tota la documentació i permisos, per tant en este moment no es pot informar de la data concreta d’inici. En la Barraca no es disposarà d'aquest tipus de servei ja que baixar a la cala a peu és molt més assequible, amb una ruta d'uns 10 minuts des de la Creu del Portitxol.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha instal·lat una barrera per a tancar el pas de vehicles a Ambolo (en aquest cas sí totalment ja que és una cala que està clausurada per risc elevat de despreniments). Aquest tancament també estarà supervisat per vigilants per a evitar que els banyistes facen cas omís a la instrucció de seguretat, una cosa recurrent des que va començar l'estiu.