Xàbia reprén les obres del teatre auditori amb una nova adjudicatària

15 jul 2019

El teatre auditori de Xàbia, una de les infraestructures més demandades per la ciutadania, començarà a construir-se en els pròxims dies. La nova adjudicatària -Proyecon Galícia- ha signat aquest matí l'acta de replanteig, document oficial pel qual la constructora declara trobar-se en disposició de començar l'obra.

Així doncs, és qüestió de dies que es reprenga l'esperada construcció d'aquest edifici després d'estar paralitzada més d'un any. Recordar que l'anterior constructora que es va adjudicar l'obra –JOCA Enginyeria i Construccions, va abandonar el projecte al març de 2018 de forma unilateral, generant una gran desil·lusió col·lectiva i obligant l'Ajuntament a iniciar un complex procés administratiu per a trencar el contracte, confiscar-se de la fiança econòmica i tractar d'inhabilitar a l'empresa per a presentar-se a obra pública.

A més, el Consistori va haver de tornar a reiniciar la licitació l'auditori. Al maig d'enguany, es va oficialitzar que la nova contractista seria Proyecon Galícia, que va oferir l'obra per 2.640.066 euros i va rebaixar el termini d'execució a 14 mesos, assumint això sí, les millores que se sol·licitaven, com la instal·lació d'un bucle magnètic o d'inducció, un sistema que transforma el so perquè puga ser captat per audiòfons o implants coclears, i per tant ho fa accessible per a sords.

El futur teatre auditori tindrà una capacitat per a 524 persones i comptarà amb un escenari de 17 per 11 metres homologat per a formar part del circuit teatral de CulturArts i acollir concerts i representacions teatrals de gran format.

En la signatura d'aquest matí han estat presents l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i els regidors de Cultura, Quico Moragues, d'Obres, Isabel Bolufer, i de Projectes, Montse Villaverde. Els responsables municipals han mostrat la seua il·lusió perquè aquesta nova etapa és positiva i la definitiva perquè el teatre auditori, una dotació reivindicada durant dècades per agrupacions musicals i artístiques, siga a la fi una realitat.