La zona municipal al costat del consultori mèdic de l'Arenal s'habilitarà com a pàrquing temporal durant aquest estiu

10 jul 2019 L'Ajuntament vol reactivar les associacions de veïns i empresaris de la platja per a consensuar les inversions en el barri

La regidora del barri de l'Arenal de Xàbia, Rita Berruti, i la responsable de Serveis, Kika Mata, van convocar ahir una reunió amb veïns i empresaris de la platja per a parlar sobre les problemàtiques de la zona i informar de les pròximes accions i inversions que durà a terme l'Ajuntament. En aquesta primera de contacte es va posar sobre la taula una de les necessitats més imminents de la platja: l'aparcament per a donar servei a les milers de persones que la freqüenten a l'estiu.

Després del tancament d'un solar privat que els últims anys s'ha utilitzat lliurement com a aparcament, el Consistori proposa una mesura temporal i immediata: obrir l'espai municipal on està instal·lat el consultori auxiliar metge (en l’Avinguda Paris, 18).

Es tracta d'una zona amb porteries i canastres que està configurat com a àrea de joc infantil però que, tal com van confirmar els assistents a la reunió, en els mesos d'estiu no té pràcticament ús.

Així, Serveis retirarà les canastres i ho obrirà a l'ús com a pàrquing per a esplaiar la temporada alta. Això sí, només durant juliol i agost, ja que després de l'estiu tornarà a ser una zona de jocs fins que es consensue quin ús donar-li en el futur.

En aquest sentit, les responsables municipals van aprofitar la reunió per a demanar al veïnat i als empresaris que reactiven les associacions i als seus interlocutors per a així tindre un canal en el qual poder informar-los o demanar-los opinió en les inversions que s'estan planificant.

Entre elles, les que es realitzaran després de l'estiu en les voreres de diversos carrers del barri, com Avinguda Arenal, Xàbia Park o Avinguda Arenal.

La nova regidora de la zona també els va recordar que tenen el Civic Punt obert tots els dies i que, a més de diverses activitats en matèria social i de dinamització, està a la seua disposició per a qualsevol consulta o per a demanar cita amb la regidora.