La percussió més avantguardista torna a Xàbia amb l’ Àgora Actual Percussió Festival

05 jul 2019 Del 8 al 14 de juliol hi haurà concerts en diferents espais del Centre Històric i Duanes

Per tercer estiu consecutiu, Xàbia serà el punt de trobada de la música d'avantguarda de la mà del festival Àgora Actual Percussió i el European Meeting of Contemporany Percussion, dirigits per Juanjo Guillem i Joan Soriano.

I com en cadascuna de les seues edicions, a més de les classes magistrals dels més prestigiosos professionals del panorama nacional i internacional i de ser un espai per al coneixement, la creació i la interpretació, aquest esdeveniment arriba acompanyat d'una important aposta per la divulgació: els concerts.

Des del dilluns 8 al divendres 12 de juliol hi haurà interessants propostes per a cada nit –sempre a les 22’30 hores- repartides en diferents espais entre el Centre Històric i Duanes.

Obrirà el certamen l'actuació de Neopercussión el dilluns en la plaça de l'església; el dimarts el duo format per Mircea Ardelenau i Joan Soriano actuarà a la Casa del Cable i el dimecres serà Synergein Project qui presente la seua proposta a la Casa de Cultura. El dijous el recital de Nuno Aroso i Simone Beneventi també s'oferirà a la Casa de Cultura i com a tancament, el grup de percussió de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE) actuarà en la plaça de l'església.

A més dels concerts nocturns també hi haurà dues propostes a les vesprades. El dilluns 8 –a les 20 hores en la plaça de l'església- presentarà el festival l’ Ensemble Àgora Actual, que també actuarà el dimecres dia 10 –a les 19 hores en el passeig de la Grava- i el diumenge 14 es realitzarà un concert de cloenda a les 11’30 hores en el Conservatori, espai on al llarg d'aquesta setmana es realitzaran totes les activitats formatives.

El Àgora Actual Percussió compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i forma part de la rica i variada oferta cultural que proposa Xàbia al llarg de l'estiu.