L'Agència Valenciana presenta a Xàbia la seua nova guia de recomanacions de turisme sostenible

04 jul 2019

L'Agència Valenciana de Turisme ha presentat hui a Xàbia la nova guia ‘100 recomanacions per a l'aplicació dels objectius de turisme sostenible en les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, un full de ruta per a l’acció de govern i que demana la implicació de tots els agents socials en aquest repte inajornable. L'acte, en el qual ha intervingut el President de la Generalitat, Ximo Puig,  s'ha desenvolupat en el Parador de Turisme i ha comptat amb una nodrida assistència de responsables polítics, tècnics i empreses del sector.

L'alcalde, José Chulvi, ha obert les intervencions posant l'accent en la urgència d'actuar, amb determinació, responsabilitat i convenciment, en la cerca de l'equilibri entre el turisme i el respecte al model de vida, entorn natural i cultura propia.

“El turisme no pot ser un problema. Al contrari; correctament gestionat és un magnífic motor de desenvolupament, una força d'intercanvi humà, cultural i econòmic imprescindible.  Forma part de la nostra identitat i volem que continue sent així ja que som oberts, generosos i hospitalaris” ha assenyalat el primer edil.

En aquest objectiu Chulvi ha defensat com a “clau” el pacte autonòmic pel turisme sostenible i eines com la guia presentada hui, de la qual “esperem serà un vertader símbol de treball, de consens i de superació”.

Xàbia porta temps treballant en aquesta línia i en 2017 ja va impulsar el fòrum Mediterrània Xàbia Fòrum Destins Sostenibles per a conèixer experiències i models de desenvolupament equilibrats.

De fet, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat en l'acte de hui l'aposta decidida de Xàbia de liderar aquest model responsable i de futur. La guia amb els consells sobre sostenibilitat es podrà consultar en la web de l'Agència Valenciana de Turisme.