Xàbia celebra el proper divendres la primera festa de l'orgull LGTBI i de la diversitat

28 jun 2019 L'Ajuntament convoca una concentració per a mostrar el seu compromís amb la llibertat sexual

L'Ajuntament de Xàbia segueix fidel en el seu compromís en la defensa de la diversitat i la llibertat sexual. Hui, 28 de juny, ha tornat a convocar una concentració en la qual regidors, treballadors municipals i veïns s'han mostrat a favor de les polítiques en favor de la diversitat sexual i contra la discriminació de les persones per la seua orientació sexual o de gènere.

L'alcalde, José Chulvi, ha llegit un manifest en el qual també es mostrava la preocupació per l'augment de les agressions a persones LGTBI i es deixava clar el compromís de la Corporació amb la igualtat real i pel garantir el dret de tots i totes a ser, sentir i estimar com vulguen.

La regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, ha fet balanç de les accions que realitza el Consistori de forma estable i continuada en el temps per a treballar en aquest repte. Villaverde ha recordat que des de fa 3 anys es manté el programa “Xàbia és diversa” que inclou treball de sensibilització en els instituts per a educar en el respecte i previndre la discriminació, a més de donar un espai de  confiança i suport als joves que el necessiten(es pot contactar a través del correu xabiadiversa@gmail.com) .

A més, cada any s'ha preparat una acció especial, com l'edició d'un vídeo en la qual veïns i veïnes comptaven les seues experiències en aquest camí. I enguany, per primera vegada, s'ha preparat una festa de l'Orgull –Dia de la Diversitat- que se celebrarà divendres que ve 5 de juliol en la plaça de la Constitució.

La sociòloga i coordinadora del programa “Xàbia és Diversa”, Carmen Ivars, ha avançat que la festa compta amb la col·laboració dels instituts, associacions com Xàbia en Moviment, activistes i persones sensibilitzades. Començarà sobre les 19 hores amb una intervenció artística del col·lectiu Les 9 Muses, que prepararà un mural reivindicatiu; també es podrà veure el documental que es va estrenar l'any passat i hi haurà un espai per a parlar de diversitat en les famílies.

Després hi haurà una cercavila amb batukada pel Centre Històric i per a acabar un sopar de germanor i música amb DJ Maluks.