El ple aprova la proposta definitiva de Pla General Estructural

30 abr 2019


El ple de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui –amb els vots a favor del PSPV i l'edil Tere Bisquert- la proposta definitiva de Pla General Estructural perquè siga validat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. En la votació s'ha abstingut el regidor de Compromís mentre que el PP i els regidors no adscrits Juan Ortolá, Oscar Antón i Juan Luis Cardona han votat el contra.
En la sessió també s'ha sol·licitat al Consell una pròrroga del període de suspensió de llicències en aquells sectors que es desclassifiquen en el nou planejament, com és el cas del Saladar.
La proposta definitiva de PGE –que redueix el sòl urbanitzable en uns 8 milions de metres quadrats i augmenta en un 40% el sòl dotacional per a equipaments- tanca una tramitació que ha inclòs dos períodes d'exposició al públic i presentació d'al·legacions. De fet, el document aprovat hui recull alguns canvis respecte a l'anterior proposta: s'augmenta el sòl dotacional esportiu (en el sector Tapies), modifica la gestió dels ARIs, corregeix l'amplitud de camins com el de la Soberana i inclou una disposició transitòria pactada amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a desbloquejar les llicències que estan en suspens en no tenir connexió al clavegueram.