Xàbia organitza trobades literàries amb l'escriptor Javier Reverte i el poeta Antonio Hernández dins dels actes pel Dia del Llibre

04 abr 2019 El programa arranca aquest cap de setmana amb una tertúlia poètica organitzada pel col·lectiu de joves Xàbia en Moviment

Els aficionats a la literatura de Xàbia tenen per davant un mes intens amb el complet programa al voltant del Dia del Llibre que han organitzat la regidoria de Cultura i la Biblioteca Municipal en col·laboració amb diferents col·lectius.

Enguany, la programació té dos noms propis: el de l'escriptor i periodista Javier Reverte, i el del poeta –premi nacional de poesia- Antonio Hernández, dos autors de reconegut prestigi que protagonitzaran dues trobades literàries a la biblioteca central, al carrer Major.

Els actes no obstant això comencen aquest cap de setmana de la mà de l'associació de joves Xàbia en Moviment, que ha preparat una tertúlia poètica amb Lidia Santacreu i Josep Dkaidek. Serà a les 12 hores en el café Duplex, un espai que també servirà per a presentar en societat a aquest col·lectiu amb inquietuds culturals. En finalitzar, els dos autors oferiran un recital de la seua obra en la plaça Comare Maruja Varó.

El dilluns 15 d'abril està previst la trobada amb el poeta Antonio Hernández, un acte obert a tot el públic interessat que començarà a les 20 hores a la Biblioteca Central. El dimarts 16 arriba el torn de Javier Reverte, reconegut pels seus llibres de viatges i biografies. També serà a les 20 hores en la mateixa biblioteca.

Ja el divendres 19 d'abril al matí davant aquesta mateixa instal·lació municipal s'instal·larà una xicoteta fira del llibre en la qual es vendran obres d'autors locals i comarcals. A les 12 hores es presentarà el llibre “A la platja de Camus”, d'Elvira Cambrils, a la sala de conferències del Museu Soler Blasco.

El dimarts 23 d'abril, oficialment el Dia del Llibre, es presentarà a la Biblioteca de Duanes el llibre “A Stone in my shoe” de George Ellenbogen. Serà a les 19 hores i després s’oferirà una lectura dels seus textos a càrrec de Jill Morrison i Esperanza Morais.

El dijous 25, la secció internacional de la Biblioteca muntarà -de 9’30 a 13’30 hores- un lloc en el mercat ambulant (plaça Constitució) de venda de llibres d'ocasió en francés, anglés, holandés i alemany. I com a tancament de la programació el divendres 26, a les 19 hores en el Duplex hi haurà una tertúlia sobre literatura de temàtica LGTB amb les autores Anna Boluda, Helena Berenguer i Marta Català.

A més, al llarg del mes d'abril no faltaran els contacontes infantils. El divendres 5 (a les 17’30 hores a la sala de Duanes) hi haurà un especial sobre les històries de Andersen i el dia 12 (també a les 17’30 hores al poble) coneixeran la història de Momo.