Les festes del Nazareno de Xàbia reforcen la seua aposta cultural amb tres teatres i la final de Dijous de Comèdia

01 abr 2019 Bous al carrer, les creus de flors, l'ofrena i la processó de Pujada són els actes més tradicionals d'aquesta celebració centenària

La Confraria de Jesús Nazareno de Xàbia ha presentat hui el programa de festes per a enguany, que començaran el 24 d'abril. El president dels Confrares, Vicente Tur, i el regidor de Festes, Antonio Miragall, han avançat els principals atractius d'aquesta cita festiva, que reforça el seu vessant cultural amb la programació de tres teatres i la incorporació d'esdeveniments de gran importància com els concerts de Xàbia Folk i la final del concurs de monòlegs Dijous de Comèdia.

El programa segueix fidel al seu esquema tradicional, arrancant amb les vesprades de bous al carrer (del dijous 25 al diumenge 28 d'abril), i nits culturals amb concerts, sainets i teatres.

El dimarts 30 també hi haurà dues cites culturals, amb la comèdia del grup de teatre artescena de Jubicam (a les 20 hores) i un concert benèfic a partir de les 22 hores a l'església de Sant Bartolomé en el qual actuarà l'Orquestra i Banda de Música del Centre Artístic de Xàbia a benefici de Creu Roja Xàbia i Càritas.

A partir de l'1 de maig comença la part més tradicional del programa, amb el dia dedicat als xiquets, paella gegant i la cercavila amb l'Estudiantina per a visitar les creus de flors que preparen els majorals, que enguany són: Pedro Mata Cholbi, Juan Francisco Masiá Gual, Antonio Milla Gallego, Francisco Cruañes Palacios, Juan Bas Benlloch, Emilio Gual Pastor, José Font Molina, Juan Felipe Nave Tárrega, Guillermo Bolufer Catalá i Jaime Ros Bisquert.

El dijous dia 2 serà la multitudinària ofrena de flors a Jesús Nazareno i també hi haurà una representació teatral a càrrec de Teló- Eros i la seua obra “Oques Boges”.

El divendres 3, dia de la Pujada, hi haurà missa solemne a les 12 hores i posterior mascletà. A les 19.00 hores serà la missa per a malalts i impedits i a continuació eixirà la solemne processó amb la imatge de Jesús Nazareno fins a la seua ermita, finalitzant amb el tret d'un Castell de Focs Artificials en la plaça de la Constitució.

Com a novetat, enguany el dissabte 4 de maig també hi haurà programació amb la final del concurs Dijous Comèdia, amenitzada amb l'Actuació d'Óscar Tramoyeres, i a les 23’30 hores discomòbil organitzada per la Comissió Fogueres Xàbia i Quintà 2019 “Xé, quin desastre”.