Aquest dissabte, pel·lícula gratis en el Jayan de la mà del cicle de cinema en valencià de la regidoria de Cultura de Xàbia

13 mar 2019

Aquest cap de setmana, la regidoria de Cultura de Xàbia et convida al cinema. El dissabte torna el cicle “Cinema en Valencià” amb la reconeguda pel·lícula britànica “Pride”. El film (recomanat per a majors de 14 anys) es projectarà al Cinema Jayan a partir de les 17’30 hores i és d'entrada gratuïta.

Pride està ambientada en l'estiu de 1984. Margaret Thatcher governa i el Sindicat Nacional de Miners (NUM) ha convocat una vaga. Durant la manifestació de l'Orgull Gai a Londres, un grup de lesbianes i gais es dedica a recaptar fons per a ajudar les famílies dels miners. Però hi ha un xicotet problema: el sindicat no accepta els diners. Els activistes no es descoratgen. Decideixen saltar-se al sindicat i anar directament als miners. Trien un poblet de Gal·les al qual van en un minibús. Així comença l'extraordinària història de com dues comunitats totalment diferents s'uneixen per una causa comuna. Basada en fets reals.

Una altra de les activitats gratuïtes de Cultura per al cap de setmana és el contacontes infantil, programat per al divendres a les 17’30 hores. Aquesta setmana, a la sala de la Biblioteca del Poble. Es representarà la història «Els tres pèls del diable», dirigida a xiquets i xiquetes entre 3 i 10 anys.