El prestigiós concertista Jordi Savall actua aquest divendres a Xàbia

12 mar 2019 El violagambista és un dels referents internacionals més importants en la revaloració de la música antiga

Xàbia viurà aquest divendres una de les cites més importants de la seua agenda cultural de la temporada. El prestigiós violagambista, musicòleg i director d'orquestra Jordi Savall actua a partir de les 21 hores a l'església de Sant Bertomeu junt al guitarrista Xavier Díaz-Latorre.

El recital, titulat “L'Europa Musical: del Renaixement al Barroc” inclourà obres dels compositors Diego Ortiz, Gaspar Sanz, Tobías Hune, JS Bach i Marin Marais, d’entre altres.

Organitzat per la regidoria de Cultura, aquest concert de primer nivell té una entrada més que assequible: 5 euros, que es podrà adquirir el mateix divendres a la Casa de Cultura (de 9 a 15 hores i de 16.30 a 21 hores).

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seua generació. Porta més de quaranta anys difonent pel món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i l'oblit. Dedicat a la investigació d'aqueixes músiques antigues, les llig i les interpreta amb la seua viola de gamba o com a director. Les seues activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs de la revaloració de la música històrica.

Una vegada completada la carrera de violoncel en el Conservatori de Barcelona, Jordi Savall va iniciar de forma autodidacta l'estudi de la viola de gamba i la música antiga. Al llarg de la seua carrera ha gravat i editat més de 200 discos dels repertoris de la música medieval, renaixentista, barroca i el classicisme, amb especial atenció al patrimoni musical hispà i mediterrani. Eeixa producció ha sigut mereixedora de nombrosos guardons; entre ells, els premis Midem Classical, ICMA i Grammy.

La seua trajectòria artística ha sigut considerada un dels motors del renaixement de la música antiga d'Europa, el Nou Món i el Mediterrani, a més d'un referent de primer ordre en l'estudi, la interpretació, la direcció i la difusió de diverses tradicions musicals en un valuós diàleg intercultural que ha traspassat totes les fronteres.