Xàbia obri una nova àrea canina al parc Montaner

05 mar 2019

El departament de Serveis de l’Ajuntament de Xàbia ha habilitat una nova àrea canina al parc Montaner, al costat de la plaça Constitució. El recinte, clos i amb doble porta de seguretat, està especialment pensat perquè les mascotes puguen rondar lliurement mentre els seus passejants descansen en un lloc dotat de bancs i amb ombra d'arbratge.

L'espai també té papereres perquè puguen depositar les bossetes amb els excrements dels gossos. La del parc Montaner és el segon parc caní del municipi, ja que des de 2015 existeix una altra gran àrea en la zona del Pou del Moro, que al costat dels anomenats “pipicans” creen la xarxa de dotacions públiques pensades perquè la convivència entre persones i mascotes siga més cívica i genere menys problemes, sobretot els més comuns que estan relacionats amb la presència d'excrements en les vies públiques.

La regidora de Serveis, Kika Mata, espera que aquest nou espai siga utilitzat amb responsabilitat, acatant les normes bàsiques d'higiene i seguretat, com recollir els excrements de les mascotes, usar la corretja per a eixir i entrar del lloc i portar als gossos convenientment identificats i vacunats. Entre les prohibicions està maltractar als animals i portar-los a aquest espai de convivència quan estiguen malalts, en zel o tinguen problemes d'agressivitat.

També es ressenya que els xiquets xicotets han d'entrar acompanyats d'un adult per a evitar accidents amb els gossos més grans.