Xàbia encoratja a “posar-se les piles” en la lluita per la igualtat

25 feb 2019 L'Ajuntament programa per a març activitats per a visibilitzar a la dona

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha presentat hui la campanya “posa't les piles” que vertebrarà la programació d'enguany en la cerca d'una societat més igualitària i sense discriminació de gènere.

La regidora Montse Villaverde ha explicat aquest lema, que simbolitza amb el pol positiu i negatiu d'una pila els valors als quals “cal connectar-se” com són el respecte, la coresponsabilitat,  la llibertat o l'apoderament, entre altres. I els que cal descartar amb la violència, el control, l'abús o la destrucció.

L'edil ha explicat que aquesta campanya continua treballant en l'objectiu dels últims anys, “la implicació de tota la societat en el camí a la igualtat real”, i pretén que cadascun “faça una revisió personal dels seus comportaments o actituds i sobretot, del que pot millorar”.

Villaverde ha incidit que Xàbia manté la campanya durant tot l'any, encara que aquest mes de març la intensifica amb motiu de la commemoració del dia internacional de la dona. Així, s'ha preparat nombroses activitats que comencen amb un concert de dones compositores (1 de març, 20’30 hores a l'església del Loreto),  desdejunis violetes (2 i 23 de març, 10 hores en el Centre Social) i l'acte institucional del 8 de març (12 hores a la porta de l'Ajuntament). Referent a aquesta data, el Consistori no programarà cap altra activitat com a suport a la jornada de vaga convocada per les associacions feministes.

L'agent d'igualtat de Xàbia, Marta Miñana, ha detallat la resta de programació cultural i reivindicativa entorn de la dona, que inclou la Cursa de la Dona (diumenge 10 de març), la videoconferència “Dona, franquisme i repressió: Un deute històric” (que es projectarà el 12 de març a la biblioteca i es podrà seguir per internet des de l'aula de Xàbia de la Uned); la presentació del llibre “Algun dia els nostres ulls veuran” ( el 15 de març, a les 19’30 hores) i una jornada especial el dissabte 16 de març en la qual a més del teatre “Rita Trobador” hi haurà activitats durant tot el dia impulsades per l'associació juvenil Xàbia En moviment –a la qual la regidora ha volgut agrair la seua implicació i ésser un exemple per als joves- i pel comerç local.

Finalment, el 22 de març tancarà la programació la xarrada sobre dona i discapacitat programada a les 19 hores en el Centre Social.