L'Ajuntament de Xàbia adjudica la redacció del projecte per a la piscina coberta

19 feb 2019

L'Ajuntament de Xàbia va adjudicar ahir en junta de govern la redacció dels projectes bàsic i d'execució per a la construcció de la nova piscina municipal a l'estudi d'arquitectura valencià Raízde3 S.L.

De les cinc propostes rebudes, aquesta empresa és la que ha aconseguit la millor puntuació en una fórmula que valora l'oferta econòmica –el seu pressupost és de 80.555,75 euros-, el termini d'execució –el redueix 15 dies- i l'ampliació de l'equip tècnic base.

Una vegada se signe el contracte, l'estudi tindrà entre un i dos mesos per a presentar cadascun dels documents (també s'encarregarà del projecte per a l'autorització ambiental) perquè els serveis tècnics municipals els revisen i aproven per a deixar tot llest i que la Generalitat puga licitar l'obra, per a la qual ja té una reserva pressupostària.

La piscina coberta és una de les demandes històriques del municipi. Després de romandre més d'una dècada bloquejada, a la fi de 2017 i a rel de les demandes de l’alcalde, José Chulvi, l'actual govern autonòmic reconeixia per a la finalitat que els seus predecessors van deixar pendent aquesta inversió i obria en els seus pressupostos una partida econòmica per a l'obra, que es finançarà íntegrament amb fons autonòmics.

La piscina per a Xàbia està projectada en una parcel·la contigua i adjacent al pavelló d'esports (entre els carrers M.Bòrdes Valls, Joan Fuster i V. A. Estellés), i segueix un programa de necessitats que s'ha treballat des del departament d'Esports i criteris de disseny basats en la modernitat, sostenibilitat, polivalència, funcionalitat, de fàcil manteniment i accessible.

El complex es planteja amb dos gots de piscina i una sala d'activitat dirigida a la gimnàstica i manteniment físic. La piscina principal (de 25 metres de llarg per 16’7 d'ample) serà de caràcter polivalent i la secundària (de 16’70 per 10 metres) la dedicada a l'ensenyament activitats complementàries o de familiarització a la natació, tant per a xiquets com per a adults, i sobretot a la natació rehabilitadora. S'estima que el projecte estarà al voltant dels 3 milions d'euros.