L'Ajuntament de Xàbia reconeix el gran paper d’Apasa, que compleix 20 anys protegint i acollint als animals abandonats

15 feb 2019

L'Ajuntament de Xàbia ha oferit aquest matí un senzill acte de felicitació i agraïment als voluntaris d’Apasa, la protectora d'animals que porta en el municipi 20 anys de treball “constant, altruista, moltes vegades silenciós i poc reconegut”, ha valorat l'alcalde, José Chulvi.

El responsable municipal ha volgut posar en valor aquesta labor, que ha titllat de “imprescindible per al nostre poble”, tant per la seua cura i defensa dels animals abandonats o maltractats, perquè eviten que mascotes abandonades o extraviades acaben convertides en gossos de carrer o sent sacrificades i per ser una peça clau “en la sensibilització social que tenim hui en favor del respecte als animals i de la tinença responsable”.

Chulvi ha destacat l'evolució viscuda per Apasa des dels seus inicis al que és hui: una associació amb treballadors, que gestiona una gossera sempre a ple rendiment i que té fins a 400 voluntaris de desenes de nacionalitats.

És per això que ha volgut transmetre'ls “la més sincera felicitació per aquest 20 aniversari i per complir-ho en tan bona forma” i els ha assegurat que poden “estar molt orgullosos perquè les vostres accions han tingut un impacte clar en la nostra societat i han sigut fonamentals perquè Xàbia siga hui un lloc millor, més segur i sobretot, més civilitzat”.

En l'acte de reconeixement s'ha pogut veure un vídeo amb imatges dels primers temps de la protectora i les actuals instal·lacions que gestionen, així com les rutines que tenen: acolliment, revisions mèdiques, neteja, passejos i nombrosos actes benèfics per a recollir fons.

La seua presidenta, Mandy Conway, ha apuntat que per Apasa han passat al llarg d'aquests anys 11.000 gossos i ha donat les gràcies a tots els voluntaris que amb el seu amor als animals fan possible que tot funcione i que siguen “una de les millors protectores de la zona”. Conway ha tingut unes paraules per a les seues antecessores –Susan Bultitude, Andrea i Anita Lutz – a més de per al veterinari de l'associació José Luis el Genovés, fortament compromès.