Intensa agenda cultural per a aquest cap de setmana a Xàbia

12 feb 2019 Del dijous al dissabte hi ha previstes dues presentacions literàries, una xarrada divulgativa, música clàssica, cinema en valencià i teatre

L'agenda cultural a Xàbia per a aquesta setmana és especialment intensa i per a totes les edats ja que combina presentacions literàries, xarrades divulgatives, teatre, contacontes, música i cinema.

Les cites comencen el dijous amb la presentació del poemari «De mar i muntanya faig la meva barca», de l'escriptor de Gata Josep Dkaidek. Els aficionats a la poesia podran descobrir aquesta obra a partir de les 19’30 hores a la Biblioteca de Duanes de la mà del mateix autor i del prologuista José Miguel Mut Ronda. És un acte totalment públic i d'accés gratuït.

També el dijous, l'associació per la Divulgació de la Ciència i la Tecnologia Meridià Zero té prevista (a la Casa de Cultura a les 20 hores) la conferència gratuïta «La química i el planeta, un matrimoni de conveniència» impartida per Eugenio Coronado, catedràtic de Química Inorgànica i promotor de l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València.

El divendres, fidel a la seua cita setmanal, arriba el contacontes infantil a la Biblioteca Municipal (17’30 hores) amb la història de «El Mag d’Oz» comptada per a xiquets i xiquetes entre 3 i 10 anys. La vesprada segueix amb la presentació del llibre “Contem històries de dones d’ací” (a les 19.30 hores a la Casa de Cultura) que acosta la història de 21 dones valencianes com l'exministra Carme Alborch i la vedette Rosita Amores, entre moltes altres. Escrit per Rosa i Manola Roig, la presentació serà a càrrec de Pepa Guardiola.

Ja a les 21 hores, a l'Església de la Mare de Déu de Loreto, arriba la millor música clàssica de la mà del Duo Salzburg, format per Yvonne Timoianu (violoncel) i Alexander Preda (piano) i que ens acostarà la millor tradició musical de la ciutat natal de Mozart. El recital també és gratuït.

El dissabte també té dues interessants propostes de la regidoria de Cultura, que dirigeix Quico Moragues. D'una banda, a les 17’30 hores hi haurà una sessió gratuïta de cinema en valencià al Cinema Jayan. Es passarà la pel·lícula «La pell freda» recomanada a partir de 14 anys.

I finalment, tanca la programació cultural una representació de Nits de Teatre. A les 20 hores del dissabte a la Casa de Cultura es podrà gaudir de l'obra en castellà i valencià «Instruccions d'ús / Instrucciones de uso» dirigida per Imma Sancho. Les entrades, a cinc euros, es podran comprar a partir de les 18 hores en la mateixa Casa de Cultura.