La Generalitat homenatja a Batiste Bas i Bertomeu Cardona, dos veïns de Xàbia víctimes de l'Holocaust

29 ene 2019

Hui l'Ajuntament de Xàbia ha rebut de mans de la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, les rajoles homenatge dedicades a Batiste Bas Soler i Bertomeu Cardona Espasa, morts en 1941 en el camp de concentració nazi de Mauthausen Gusen. Aquest acte simbòlic forma part del projecte “Construint Memòria” amb el qual la Generalitat està recordant i retent homenatge a les víctimes valencianes de l'horror nazi.

L'alcalde, José Chulvi, ha recollit les lloses en nom de les famílies i ha defensat que reivindicar la memòria –especialment la memòria del dolor- com una “obligació de qualsevol societat que vulga estar en pau amb si mateixa” enfront de les cerimònies de l'oblit, “que condemnen a una doble derrota als qui ja han patit massa”.

Chulvi ha assenyalat que Batiste Bas Soler i Bertomeu Cardona Espasa “van ser persones com nosaltres: amb una vida, una família i un grapat d'esperances que van ser arrasades” alguna cosa que cal recordar. És per això, que ha volgut agrair al Govern Valencià “el seu gest de dignificació i reparació a les víctimes, el seu treball per ser una societat més humana, més justa i més conscient”.