El jutjat de pau de Xàbia estrena noves dependències en el carrer d’Avall

29 ene 2019

Xàbia ha inaugurat hui les noves dependències del jutjat de pau, que s'ha traslladat a l'edifici municipal del carrer d’Avall, 39, al costat del Arxiu Històric. Amb aquest canvi d'ubicació guanyen els treballadors i usuaris -ja que són més àmplies, millor equipades i més modernes- i a més, el Consistori deixa de pagar lloguer per l'anterior seu (l'últim que quedava després de la política d'acomodar en immobles propis tots els serveis municipals).

L'alcalde, José Chulvi, ha destacat en l'obertura oficial del jutjat que aquestes dependències “dignifiquen un servei que ens fan més pròxima la justícia i que treballa per la bona convivència, l'enteniment de tots els nostres veïns, per a fer millor la vida de la gent i per a vetlar pel bé comú”.

El primer edil ha posat en relleu que el número 39 del carrer d’Avall s'ha convertit en un edifici “del qual ens sentim molt orgullosos”, ja que a més del Jutjat de pau, -on es realitzen tràmits relacionats amb el registre civil, noces o actes de conciliació per a evitar conflictes majors- està el també reformat centre TAPIS d'ajuda a persones amb necessitats especials, i l'Arxiu Municipal; tres dependències que sumen serveis essencials: “recordar el que som, ajudar als qui més ho necessiten i arribar a bons acords de convivència entre les persones”.

En l'acte de hui, Chulvi ha volgut destacar la dedicació i trajectòria “modèlica” del jutge de pau, Gabriel Sapena, a qui ha definit com a “digne depositari” d'un càrrec que requereix  fidelitat, discreció i sentit de la cosa pública. “Per a nosaltres és un privilegi tindre'l al nostre costat i m'agradaria fer públic el meu agraïment i estima personal” ha conclòs l'alcalde.

El responsable municipal també ha mostrat la seua gratitud per la presència de la Consellera de Justícia, a Gabriela Bravo. “Al llarg d'aquesta legislatura hem sentit molt a prop al Govern Valencià i que ha demostrat a Xàbia la seua proximitat i voluntat de col·laboració”.

El jutjat de pau, segons la memòria presentada pel seu responsable, va tindre una intensa activitat en 2018, amb un total de 1209 exhorts civils i 1140 penals. El servei de justícia liderat per Gabriel Sapena i que compta amb una plantilla de 4 treballadores del Ministeri de Justícia va celebrar 9 actes de conciliació, va fer complit seguiment de les compareixences pertinents a 25 delinqüents en llibertat provisional i complit la seua labor d'auxili judicial nacional i internacional, a mes de l’atenció diària dels ciutadans, una tasca complexa per la composició del cens de Xàbia, amb estrangers de al voltant de 84 nacionalitats.

En matèria de registre civil va inscriure 162 naixements, 122 matrimonis, 160 defuncions, 50 capítols matrimonials, 30 escriptures notarials i 210 inscripcions marginals relacionades amb l'estat civil de registrats a Xàbia.

També ha tramitat 104 expedients de matrimoni civil, 315 certificacions registrals i celebrat en les seues instal·lacions 49 noces.