Protecció Civil Xàbia va dedicar en 2018 quasi 5.000 hores a vigilància forestal, serveis preventius i formació dels seus voluntaris

24 ene 2019

L'agrupació local de Protecció Civil Xàbia ha fet  balanç de les seues activitats en 2018, un resum que ajuda a visualitzar la gran dedicació d'aquest cos voluntari a la comunitat.

En total són 4.923 hores de serveis: la major part, 3020 hores, destinades a la vigilància forestal, una funció que compleixen des de mitjan juny a mitjan octubre i també per Setmana Santa amb 30 voluntaris.

Protecció Civil ressenya 16 incidents que els han mobilitzat en aquest període, des de conats o incendis xicotets (de contenidors, canyars, camps o fins i tot una cuina) a la major actuació de la temporada: el foc forestal que va afectar el Parc Natural del Montgó el 8 de juliol. A més, l'agrupació va participar en altres emergències, com les inundacions en l'Arenal el 18 d'agost, el rescat d'un home major que va caure en un pou de Tarraula o els operatius de recerca de dues persones desaparegudes.

Un altre bloc important és el destinat a serveis preventius (1.080 hores) que abasten des de competicions esportives, actes festius o culturals multitudinaris o actes en els quals s'involucra pirotècnia.

Entre les tasques realitzades destaquen també la revisió i manteniment dels més de 400 hidrants que hi ha en el terme municipal i les més de 500 hores dedicades a millorar la formació dels seus voluntaris en coneixements d'autoprotecció, primers auxilis o protocols de recerca i rescat de desapareguts. Finalment, Protecció Civil també ha participat en dos simulacres per a exercitar els seus mitjans per a la lluita contra el foc.

La regidora de Seguretat Ciutadana i Emergències, Pepa Gisbert, ha volgut agrair en nom tot el municipi està dedicació altruista dels voluntaris de Protecció Civil i al seu president, José Vicente Serra. “Són persones preocupades pels altres i pel nostre poble, que no dubten a oferir-se quan hi ha qualsevol tipus de problema i amb això fan que ens sentim molt més segurs”.

Gisbert ha mostrat el compromís de l'Ajuntament per correspondre a tot aquest treball millorant tots els equipaments que disposa Protecció Civil i contribuint a la formació dels seus membres.