La versió preliminar del Pla General de Xàbia protegeix altres 201.220 metres quadrats després d'estudiar informes i al·legacions

24 ene 2019 El planejament assumeix la petició dels residents i descarta les ampliacions del carrer Itàlia i el camí Soberana

Des de hui i fins al pròxim 21 de febrer, l'Ajuntament de Xàbia té en exposició al públic les modificacions introduïdes en la Versió Preliminar del Pla General Estructural (VP_PGE) després de la fase de participació pública realitzada.

La regidora d'Urbanisme, Isabel Bolufer, ha explicat els principals canvis que ha patit el document arran de l'anàlisi de les al·legacions i informes sectorials rebuts. Entre ells, que s'ha protegit uns 201.220 metres quadrats en el vessant del Montgó, i en el sector Cansalades -atenent criteris d'ordenació territorial i consum de sòl- o en el sector de la Creu Armella, per risc d'inundabilitat i connectivitat verda.

En zones del Rebaldí i Capsades, d'acord amb les unitats aprovades, s'ha canviat la classificació de protecció forestal a agrícola, amb el que es permetran més usos compatibles amb el sòl. Una altra de les modificacions respecte a la primera proposta és que l'àrea de Villes al Vent i La Maquetona es consideren sòl urbà en haver sigut recepcionades les obres d'urbanització.

També s'ha modificat la planificació que l'anterior proposta plantejava per al carrer Itàlia i el camí Soberana, tal com es va comprometre amb els veïns afectats l'alcalde, José Chulvi.

Respecte al carrer Itàlia, s'ha rebutjat un informe de la Diputació (que suggeria ampliar-la fins als 22 metres) i la proposta tècnica que plantejava ampliar-la a 16 metres i convertir-la en principal connexió entre les carreteres de Jesús Pobre i de Gata. En la versió revisada, el carrer Itàlia torna a aparèixer com la programava el PGOU de 1990: amb 8 metres d'amplitud.

Igual ocorre amb el camí Soberana. S'ha traçat tal com van demanar els veïns, amb l'entrada per l'actual rotonda des de la carretera de Dénia. Quant a l'amplària, es descarta convertir-la en un carrer bidireccional de 12 metres, amb la consegüent afecció en propietats privades. En aquest punt, des de l'executiu aclareixen que s'ha detectat que el document no recull la solució definitiva que es va pactar amb els veïns –dibuixar-la de 8 metres- i que ja s'ha començat a treballar per a solucionar-lo. En aquest sentit, l'alcalde ha garantit que es complirà l'acordat amb els residents i que per a això aniran de la mà amb l'associació de veïns per a incorporar el canvi en aquesta nova fase d'al·legacions.

Amb l'exposició al públic s'obri perquè una nova fase de participació i informació. De fet, l'edil d'Urbanisme ha convocat aquesta mateixa vesprada (hui dijous, a les 20 hores a la sala polivalent del Portal del Clot) un Consell d'Urbanisme i Medi Ambient per a explicar totes les modificacions, una cita informativa que “està oberta a qualsevol ciutadà o representant polític que desitge vindre” ha apuntat Bolufer. També es convocarà a tots els grups polítics de l'Ajuntament per a explicar-los els detalls de la proposta.

L'edil recorda així mateix que els interessats a consultar tota la documentació urbanística poden passar per la Casa de la Cultura, l'Oficina Tècnica o bé utilitzar la via online a través de la web municipal www.ajxabia.org.

Així mateix, incideix la regidora, per a millorar la comprensió d'aquest document urbanístic s'han convocat tres reunions informatives: aquest divendres, 25 de gener, a les 20 hores a la Biblioteca de Duanes; el dilluns 28 de gener a les 20 hores en el col·legi de l'Arenal i el dimarts 29 de gener, també a les 20 hores, a la Sala Polivalent del Portal del Clot.