Xàbia presenta en Fitur la seua nova estratègia per a seduir als visitants ocasionals i què es convertisquen en residents

21 ene 2019 El municipi també estarà en l'estand de destinacions sostenibles Biosphere

L'alcalde i responsable directe de la política turística de Xàbia, José Chulvi, ha avançat que el municipi estarà des del dimecres en la principal fira del sector a nivell nacional: Fitur.

La presència de Xàbia serà, igual que en els últims anys, dins de l'estand de la Costa Blanca, on comptarà amb un mostrador atés per una informadora del departament de Turisme. Paral·lelament, ha avançat Chulvi, Xàbia estarà també en l'estand de la Comunitat de destinacions Biosphere, una potent marca i referència mundial quant a turisme sostenible en la qual Xàbia –que està treballant per a obtindre la certificació- és l'única representant a nivell autonòmic.

Presentar-se com un lloc “que equilibra economia, cultura, convivència i medi ambient i que no permet que un model de negoci acabe amb un model de vida”, assenyala Chulvi, enllaça amb el canvi d'estratègia del municipi, que en els últims anys està centrant els esforços en la planificació, “a detectar què és allò que ens fa únics i potenciar aqueixa diferència per a consolidar una posició de mercat” ha explicat.

Seguint aquesta mateixa línia, Xàbia s'ha marcat com a pròxim repte, eliminar la diferència entre turista i resident, mostrant-se com un model de convivència. Una comunitat transnacional en la qual -gràcies a les possibilitats de la globalització i els nous models de treball- qualsevol que arribe de pas, veja que pot quedar-se i desenvolupar una trajectòria vital plena.

En aquest repte, l'Ajuntament desenvoluparà el projecte “Ambaixadors Plus”, que pretén unir esforços dels autòctons amb els fluxos internacionals de persones que passen per la villa per a millorar la cohesió social, incentivar la desestacionalització i diversificació econòmica i construir un model de desenvolupament més just i sostenible.

“Hem detectat que residents d'origen estranger reben visites d'amics o familiars entre 2 i 4 vegades a l'any. Aquest  projecte busca seduir a aquestes persones, fidelitzar-les fins a convertir-les en residents, treballadors i inversors” ha desgranat l'alcalde.

Per a això, el projecte pretén definir la manera de donar-los a conèixer la vida cultural, associativa i econòmica de Xàbia, com fer-los de guies en la seua relació amb l'administració, de conèixer costums, tradicions o patrimoni local. “Volem obrir la porta de la vertadera Xàbia al món, construir una hospitalitat de persona a persona, de gent que ajuda gent. No va de trobar només, platja i paella (que també) sinó un lloc en el món en quin quedar-se” ha manifestat el responsable municipal, que ha comentat que aquesta estratègia ja la treballen destinacions urbanes madures europeus com Londres, Copenhaguen o Amsterdam.

En Fitur, Xàbia presentarà aquest nou projecte–amb el qual continua col·locant-se en l'avantguarda de les polítiques turístiques- i també la seua aposta per aconseguir ser destinació Biosphere, una marca que reflectirà el seu defensa dels valors de convivència i sostenibilitat tant socials com naturals.