El segon número de “Quaderns del Museu” arriba amb un retrat de la Xàbia de l'època moderna

21 ene 2019 La publicació cultural es presenta aquest divendres 25 de gener en el Museu

El departament de Cultura de Xàbia presenta aquesta setmana el segon volum de “Quaderns del Museu”, una publicació que es va reprendre l'any passat per a difondre els estudis sobre història i patrimoni local per a fer-los accessibles al públic en general. El regidor de Cultura, Quico Moragues, assenyala que tornarà a ser un número monogràfic, aquesta vegada, dedicat a l'època moderna, la que abasta des del segle XVI a principis del XIX.

L'autor és Antoni Grau Escrihuela, doctor en geografia i història per la Universitat de València. Grau ens acosta un retrat de la Xàbia de l'època, amb les seues complexitats socials i econòmiques, caracteritzada pel domini senyorial i uns valors molt diferents als actuals.

L'acte de presentació serà aquest divendres, 25 de gener, a la sala de conferències del museu a les 20 hores i estaran l'autor, el director del Museu, l'arqueòleg Ximo Bolufer i el regidor de Cultura, Quico Moragues.

La publicació del volum d'enguany és en valencià, per la qual cosa compta amb una subvenció de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. En la seua versió online –es penjarà en la web municipal www.ajxabia.org també estarà disponible en castellà i anglés gràcies a les traduccions realitzades per l'associació Amics del Museu. Cultura posarà a la venda aquesta publicació a un preu d'11 euros.