El planejament urbanístic de Xàbia entra en una nova fase d'exposició pública

17 ene 2019 L'Ajuntament exposarà a partir del 24 de gener la versió preliminar del Pla General Estructural actualitzat després d'estudiar les al·legacions

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui en ple sotmetre a informació pública les modificacions a la versió preliminar del Pla General Estructural. L'acord, que s'ha pres amb els vots a favor del PSPV, l'abstenció de Compromís i la regidora Tere Bisquert, i el vot en contra del PP, Oscar Antón i Juan Ortolá, permetrà que a partir del pròxim 24 de gener –data prevista per a la publicació de l'acord en el DOCV- es puga consultar tot el relacionat amb el planejament i presentar al·legacions relacionades amb les alteracions introduïdes a l'anterior proposta.

El període d'exposició pública és de 20 dies hàbils, per la qual cosa abastarà del 24 de gener al 21 de febrer. Per a facilitar la comprensió del document tècnic, el departament d'Urbanisme, que dirigeix Isabel Bolufer, ha planificat una important campanya de difusió: els documents estaran físicament a la Casa de la Cultura, i també s'han previst reunions tant amb el Consell d’Urbanisme (el 24 de gener) com amb els ciutadans interessats: el 25 de gener serà en Duanes, el 28 de gener en l'Arenal i el 29 al poble.

En el ple de hui, Bolufer ha recordat totes les fases de participació pública que ha viscut el projecte de PGOU des que en 2005 es va acordar la seua revisió. En els primers anys es van realitzar 25 taules de treball en el marc de l’Agenda 21, va haver-hi 12 reunions de Consell Municipal del PGOU, altres 19 de la comissió especial per a l'elaboració del PGOU i en 2011 es va constituir el Consell Consultiu d’Urbanisme i Medi Ambient que ha tractat fins a 38 punts relacionats amb aquest tràmit.

Bolufer també ha ressenyat el tràmit de participació pública aparellat a l'Estudi de Paisatge, amb ponències, tallers participatius i enquestes a través de la web. Però sobretot, ha incidit en la voluntat de donar la màxima difusió a l'últim pas: el pla de participació pública de la versió preliminar del Pla General Estructural, que va començar al juny.

“Dels 45 dies que marca la llei ampliem el període d'exposició a tres mesos (va estar exposat físicament a la Casa de Cultura amb horaris de consulta fins i tot en dissabte i en una web específica), es va informar amb tascons radiofònics, tríptics en diversos idiomes i reunions informatives tant en el Consell d’Urbanisme com en els tres nuclis poblacionals” ha enumerat.

L'edil ha afegit que a més tant ella com l'alcalde han tingut plena disponibilitat i atés personalment a tots els ciutadans o associacions veïnals que l'han sol·licitat, incorporant les seues demandes o explicant-los per què no són viables.

Per part seua, l'alcalde, José Chulvi, ha posat en valor l'essència de la proposta que presenten del Pla General Estructural, un document que vol “que Xàbia continue sent Xàbia” i que l'urbanisme es concentre al voltant de les zones ja construïdes a fi de protegir el territori, racionalitzar els serveis i evitar l'especulació”.

“Volem una construcció a l'escala de les nostres necessitats i les nostres empreses, que es pose al costat del xicotet constructor local, que garantisca el treball i que Xàbia mantinga la qualitat de vida i els factors que la fan única”.