Vicent Ferrer dóna al Arxiu de Xàbia 5792 de les seues fotografies que recuperen la història local i social des dels anys 60

16 ene 2019

L’Arxiu Municipal de Xàbia ha incorporat als seus fons una important col·lecció fotogràfica donada per Vicent Ferrer i Ferrer. Es tracta d'un total de 5792 arxius digitals d'alta qualitat, fruit de la seua afició per la fotografia i de la seua etapa professional com a fotògraf.

Totes les imatges són de Xàbia, preses entre els anys 60 fins a l'actualitat, i abasten temàtiques diverses (festes, esports, catàstrofes naturals, edificis, naturalesa, educació, banda de música, visites escolars, exposicions, etc). Amb aquest material, l’Arxiu crearà un nou fons documental: el fons Vicent Ferrer.  Dins del lot també hi ha una carpeta amb fotografies del dia de la bicicleta de l'any 1992 fetes per Antonio Catalá Soler (Pomera) amb les quals l'arxiu encetarà un altre fons.

Ferrer, a més de fotògraf, ha sigut mestre tant en el col·legi Vicente Tena (cursos 1991-1997) com en el Graüll (cursos 1997-2007). Ha fet aquesta donació per a contribuir a una millor conservació en el temps i bona difusió del que és una important part de la història gràfica del municipi. Ferrer anima als que tinguen documents o fotografies a ajudar a nodrir l'arxiu de Xàbia, bé cedint-les o almenys facilitant que es faça una còpia digital.

La seua col·lecció està ja disponible en l'edifici del arxiu municipal i podrà ser consultada per tota la ciutadania present i futura. A més, aquest servei municipal està treballant ja per a donar la major difusió del seu patrimoni documental per mitjà d'accés via web.