Xàbia recull les maletes didàctiques de la MACMA perquè els col·legis puguen treballar les tradicions de la Marina Alta

16 ene 2019 La primera peça d'aquest projecte divulga la festa popular de Sant Antoni

La Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) ha entregat hui al regidor de Cultura de Xàbia, Quico Moragues, la primera “maleta didàctica” que han preparat per a recuperar i difondre les tradicions, festes i activitats més arrelades en la cultura popular valenciana, especialment de la comarca.

La primera d'aquestes maletes treballa la festivitat de Sant Antoni, una de les més antigues en la nostra història i fortament vinculada al món agrari que s'està convertint en un gran desconegut per als més joves.

La tècnica de la MACMA responsable del projecte, Núria Gómez Bolufer, ha explicat a l'edil tots els detalls d'aquesta iniciativa pedagògica, especialment pensada perquè els col·legis treballen a les aules: des de fitxes imprimibles a retallables, material audiovisual (documentals, cançons o danses), un mapa que recull les celebracions per Sant Antoni de la Marina Alta i fins i tot una baralla de cartes per a aprendre jugant. El material es repartirà ara als col·legis del municipi perquè puguen començar a treballar-los i enviant-los fotos o treballs sobre com se celebra Sant Antoni als seus pobles ajuden a enriquir la documentació que maneja la mancomunitat.

La MACMA vol donar continuïtat a aquest projecte i per a això involucrarà als docents en un procés participatiu per a, entre tots, decidir la temàtica de la segona maleta que es prepararà de cara al pròxim curs per a començar a donar forma a una col·lecció que recupere la memòria viva de la comarca, la seua iconografia, la seua cultura pròpia i les seues peculiaritats.