La Xarxa per a la Protecció Animal guardona a l'UCE de la Policia Local de Xàbia pel seu compromís amb el benestar animal

11 ene 2019

La Xarxa per a la Protecció Animal (REPA) ha premiat la labor en defensa dels animals que realitza la Unitat de Comeses Especials (UCE) de la Policia Local de Xàbia. En la qual és la tercera edició dels seus reconeixements als serveis policials, la unitat policial de Xàbia ha sigut distingida en l'apartat de guardons a les iniciatives i bones pràctiques en la protecció dels animals, tant pel treball realitzat amb actuacions rellevants com pels mitjans emprats tant terrestres com marítims.

La Unitat de Comeses Especials de la Policia Local de Xàbia és un grup de quatre agents la funció dels quals, entre altres, és la protecció del medi ambient, tant terrestre com marí. Per a això realitzen patrullatge per la zona forestal i pel litoral amb l'ús d'una embarcació.

Com a mostra del compromís que tenen amb el benestar dels animals, tant salvatges com domèstics, l'UCE ha participat i donat suport a nombrosos rescats des de la seua posada en marxa en 2016: des de tortugues marines atrapades en xarxes a ocells ferits com un corb de mar, una àguila calçada, mussols, falcons o un gos que va caure dins d'un aljub en la plana, entre altres.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, ha felicitat per aquest guardó a l'UCE i a l'intendent en cap, José Antonio Monfort, ja que a més del compromís i treball diari pel medi ambient, aquesta unitat ha aconseguit una implicació i major conscienciació de tota la ciutadania i de professionals de diferents sectors en la defensa de l'entorn, com demostra que els contacten quan detecten una situació de perill per als animals i els ajuden en els rescats i a posar-los fora de perill.

L'UCE és doncs una mostra de la vocació de proximitat i de servei assistencial del cos de seguretat local de Xàbia.

Gisbert i l'Intendent recolliran aquest premi, de caràcter nacional, al costat d'altres cossos policials de l'Estat el pròxim 19 de gener a Madrid.