L'autoritat portuària d'Alacant cedirà a Xàbia el far del Cap de Sant Antoni

10 ene 2019

El president de l'autoritat portuària d'Alacant, Juan Antonio Gisbert, ha visitat aquest matí junt amb l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, els dos fars que hi ha al municipi en el Cap de Sant Antoni i La Nao.

En la visita també ha estat Carlos Eleno, director de l'Autoritat Portuària d'Alacant, així com tècnics de l'organisme, ja que s'ha tractat la fórmula per a accelerar la cessió de l'ús de l'edifici civil del far de Sant Antoni a l'Ajuntament, de manera que l'administració local puga posar-se a treballar en el projecte necessari per a donar-li un ús públic.

L'alcalde ha destacat la bona predisposició dels dirigents de l'autoritat portuària perquè aquest tràmit administratiu siga una realitat en pocs dies, permetent així a Xàbia encarregar l'avantprojecte de reforma.

Chulvi ha recordat que la intenció de l'Ajuntament xabiero és fer visitable el far i donar-li un ús cultural i divulgatiu, seguint el model de l’ Albir, i fins i tot convertir-lo en un centre d'interpretació de la Reserva Marina que forma part del Parc Natural del Montgó, alguna cosa que compta amb el suport de la Junta Rectora del parc.

A través de la visita de hui, que ha tingut com a guia d'excepció a Antonio Fontes, el tècnic responsable que tot funcione en els dos fars de Xàbia, l'alcalde ha pogut conèixer més de prop una part important del patrimoni marítim i històric del municipi, que per la seua peculiaritat és un gran desconegut per a la població. Amb el projecte de fer visitable el far de Sant Antoni, “esperem que tots puguem conèixer millor aquest món singular,  que tanta importància ha tingut durant segles per als pobles costaners” ha assenyalat l'alcalde.