El club eqüestre El Tiraset i la Penya La Burrera impulsen les celebracions de Sant Antoni a Xàbia

09 ene 2019 La Cremà del pi i l'obertura de la fira d'atraccions protagonitzen els actes d'aquest cap de setmana

La festivitat de Sant Antoni se celebra a Xàbia des de fa dècades i per partida doble. D'una banda, el Club d'Activitats Eqüestres El Tiraset impulsa la commemoració típica i tradicional, amb la cremà del pi i una desfilada de carros i cavalleries, i per un altre la Penya la Burrera ofereix als més xicotets una fira i porrat. A més, tots dos col·lectius organitzen les benediccions d'animals i mascotes.

El regidor de Festes, Antonio Miragall, ha presentat hui els dos programes d'actes amb responsables de tots dos col·lectius: Pepa Chorro en nom del Tiraset i José Roberto Mata per la penya La Burrera, qui han convidat a tota la població a participar dels actes que preparen amb tanta il·lusió.

Com ha detallat Miragall, les celebracions comencen aquest mateix cap de setmana. El divendres obrirà la fira d'atraccions –i fins al 10 de febrer-  amb 22 parades i situada en l'Avinguda Palmela. Aquesta tindrà dues jornades especials: el divendres 18 de gener en la qual hi haurà una xocolatada a les 18 hores i el divendres 25, “dia del xiquet” amb preus populars.

Ja el dissabte, pren les regnes El Tiraset amb el trasllat del pi monumental fins al carrer Sant Antoni. Serà a les 12 hores en la plaça Constitució i des del club animen a ser testimonis d'aquesta maniobra que es realitza a la manera tradicional, amb aques de càrrega.  A la vesprada, a les 20 hores, es calarà foc al pi en un acte amenitzat amb música i en el qual hi haurà mistela i fruita seca per als assistents.

El diumenge al matí se celebrarà la desfilada de la imatge de Sant Antoni acompanyada pels carros i cavalleries que eixirà a les 10 hores de la plaça Constitució i que després d'un llarg recorregut pel poble i Duanes acabarà en aquest mateix espai, on a les 13 hores tindrà lloc la benedicció de mascotes i el repartiment de pa beneït.

El dijous 17 –dia de Sant Antoni- serà la penya La Burrera la que organitze la benedicció, aquesta vegada en el port. La jornada festiva comença a les 9 hores amb una cercavila acompanyada de dolçaina i tabalet i a les 12 se celebrarà la missa pel patró dels animals en la parròquia de Duanes, des d'on partirà una xicoteta processó fins al passeig marítim, lloc on el rector beneirà a totes les mascotes.