Xàbia estrena un any replet d'una potent oferta cultural

07 ene 2019 El Consistori programa jazz, música clàssica, teatre, monòlegs, folk, contacontes, presentacions literàries, cinema en valencià i exposicions

La regidoria de Cultura de Xàbia arranca 2019 amb força, presentant la potent programació que ha preparat per als primers mesos de l'any i que aglutina propostes per a tots els gustos.

El regidor Quico Moragues ha desgranat totes les cites culturals que es podran gaudir tots els caps de setmana–a excepció dels quals ja tenen programació per festes com a Sant Antoni, Sant Sebastià o Carnestoltes-  des d'ara fins a maig.

Cicles de música clàssica, de jazz o de folk, els monòlegs de Dijous de Comèdia, cinema en valencià, teatre per a adults i infantil, contacontes, presentacions literàries o exposicions conformen les principals activitats organitzades pel departament.

Moragues ha destacat que tota aquesta programació és d'una altíssima qualitat, amb actuacions com la d'un referent en la música antiga com és Jordi Savall o la Capella dels Ministrers, una òpera a l'església de Sant Bertomeu; el jazz més fresc de la mà d'Eva Fernández Trío (solista formada en la Sant Andreu Jazz Band), el duo contemporani de Viktorija Pilatovic i Joan Soler o el grup de Nacho Belda especialitzat en la variant gypsy.

Quant al cicle de cinema en valencià, enguany s'aposta per pel·lícules per a públic adolescent i adult amb títols com La pell freda, Pride o M’esperaràs.

En oferta infantil hi ha un cicle teatral, amb obres com El fabulós viatge de Christian Andersen; Hi havia una vegada al món o Volaploma, activitat que se suma als contacontes setmanals i a les cites mensuals d’Activitats en Família.

També en teatre per a públic adult hi ha tres representacions: Classe, Instruccions d'ús i la comèdia No te vistas para cenar.

A nivell literari destaquen les dues trobades amb escriptoris de prestigi com són Antonio Hernández i Javier Reverte programats en la Setmana del Llibre i en matèria artística la gran exposició del pintor holandés Lucebert, qui va estar vinculat a Xàbia, i que està coorganitzada entre l'Ajuntament i l'IVAM.

En aquesta oferta cal destacar festivals com el Xàbia Folk, que enguany serà a la fi d'abril i comptarà amb actuacions com la de Xavier de Bétera, Korrontzi, Rascanya, Aljub o Mujeres con raíz

El regidor ha assenyalat que tota la programació detallada –que es distribueix entre el Centre Històric i Duanes- es pot consultar en 2.500 revistetes que ha imprès cultura o en la web i xarxes socials de l'Ajuntament i ha animat als veïns al fet que participen de totes les activitats, que a més de ser d'una gran qualitat són gratuïtes o amb preus molt per davall de l'habitual.

Per part seua, l'alcalde José Chulvi ha volgut felicitar el regidor per convertir a Xàbia en  “un referent a nivell cultural”, amb una oferta de qualitat, que abasta quasi totes les disciplines o i que és un element dinamitzador de Duanes o el Centre Històric.