Xàbia té llestos els terrenys per a les rotondes projectades en la carretera de Gata enfront del cementeri i el futur polígon

19 dic 2018

L'Ajuntament de Xàbia ha convocat un ple extraordinari demà dijous per a aprovar l'exposició pública dels projectes d'expropiació necessaris per a desenvolupar dues rotondes en la CV 734 –carretera de Gata-. Es tracta de dos expedients impulsats per les regidories de Patrimoni i Escena Urbana per a millorar la seguretat viària a través de glorietes que regulen els accessos al cementeri i al futur polígon industrial de Catarrojes per Ramblars.

El Consistori té ja llestos els projectes d'expropiació (que afecten en cada cas a entre 10 i 12 propietaris) i reservat els diners per a costejar-les, en total uns 80.000 euros. Totes les expropiacions són de xicotetes extensions de sòl qualificat com a agrícola, excepte una que afecta a sòl industrial.

El ple deu ara aprovar l'exposició pública d'aquestes expropiacions per a així tancar aquest pas previ i que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori puga començar a desenvolupar la construcció d'una de les rotondes, la situada en l'encreuament del Cementeri Municipal i que serà íntegrament finançada per la Generalitat. De fet, el govern valencià ja té reservats 500.000 euros en els comptes de 2019 per a aquesta obra plantejada amb una execució bianual (el seu cost íntegre és d'un milió d'euros). La segona de les rotondes està encara en fase de projecció.

Aquestes infraestructures també són estratègiques de cara al desenvolupament del polígon industrial en la zona de Catarrojes, que ja té llestos els projectes tècnics per a  la seua urbanització. Està previst que l'any vinent isca a licitació la seua primera fase: Catarrojes 1. Aquesta regulació abasta 26.625 metres quadrats distribuïts en 12 parcel·les.