L'Estat atorga a Xàbia una ajuda de 21.000 euros per a la lluita contra la violència de gènere

13 dic 2018

L'Ajuntament de Xàbia rebrà una transferència de 21.654 euros de l'Estat com a suport a les accions de lluita contra la violència de gènere. A través d'una resolució del Ministeri de la Presidència, el Govern dota econòmicament el desenvolupament del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere, aprovat pel Congrés dels Diputats al setembre de 2017.  I del pressupost global, s'han reservat 20 milions perquè siguen directament gestionat pels Ajuntaments, en considerar-los l'administració bàsica de l'Estat, “la més pròxima a la ciutadania i la que millor coneix la realitat que governen i, per tant, la millor institució per a atacar des de la base tota violència sobre la dona”.

La regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, ha mostrat la seua satisfacció pel fet que, per fi, l'Estat demostre el seu compromís a eradicar aquesta xacra de la societat aportant fons econòmics i retornant les competències d'intervenció als Ajuntaments.

“Ha sigut una reclamació de molts anys i per açò és un motiu d'alegria veure que per fi es dota econòmicament aquest pla”, ha manifestat Villaverde.

L'edil ha explicat que aquesta aportació econòmica es destinarà a projectes o programes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones o en l'elaboració de materials per a oferir informació en matèria de violència contra la dona.