Els 4613 britànics de Xàbia, pendents del Brèxit

10 dic 2018

La Cònsol Britànica d'Alacant, Sarah-Jane Morris, ha estat aquest matí a Xàbia junt amb el personal del consolat, l'alcalde, José Chulvi, i la regidora d'atenció al resident, Doris Courcelles participant en una trobada informativa sobre el Brèxit.

A Xàbia són 4.613 veïns d'origen britànic (el 17% de la població total) els que segueixen amb preocupació els passos i negociacions del seu país d'origen per a abandonar la Unió Europea.

L'alcalde ha volgut traslladar als residents britànics un missatge de tranquil·litat i els ha assegurat que, l'Ajuntament “comparteix la preocupació per les conseqüències que pot tenir el Brèxit per a vosaltres i per açò, des del principi, ho hem tractat com un assumpte prioritari”. En aquest sentit, Chulvi ha recordat que Xàbia va ser el primer municipi d'Espanya a aprovar una moció perquè es respectaren els seus drets i cada vegada que es dóna un nou pas en les negociacions entre gran Bretanya i la Unió Europea, demanen al Consolat que venja al municipi a actualitzar la informació i respondre dubtes.

Tant el primer edil com la Cònsol els han recalcat la importància que s'empadronen per a poder protegir els seus interessos en matèria de sanitat, educació o serveis socials (de moment, les negociacions solament contemplen als britànics que estiguen censats abans de 2019). També en la necessitat d'inscriure's en el cens electoral abans del 30 de gener si volen votar en les pròximes eleccions locals.  En tots dos processos, els interessats poden acostar-se al Help Desk (en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà) per a informar-se.

En la reunió també han participat representants del col·lectiu Brexpats in Spain, forjat per a defensar els drets dels britànics residents en el país.