L'Ajuntament de Xàbia trau a licitació la redacció del projecte per a la piscina coberta

10 dic 2018 La infraestructura esportiva la pagarà la Generalitat, que ja té reservats 1’5 milions d'euros per a la primera anualitat de l'obra

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat hui en junta de govern els plecs per a traure a concurs el projecte bàsic i d'execució de la piscina coberta municipal. La contracta ix per un preu de 118.235 euros i tots els detalls tècnics es publicaran en la plataforma de contractació del sector públic perquè els tècnics interessats puguen presentar les seues propostes durant 15 dies.

Amb aquest pas es deixa encarrilat un dels projectes més demandats per la ciutadania i que, després de romandre més d'una dècada enquistat, es va desbloquejar fa ara un any quan l'actual govern autonòmic reconeixia el deute històric que els seus predecessors van deixar pendent amb Xàbia i obria per fi en els seus pressupostos una partida econòmica per a l'obra.

L'alcalde, José Chulvi, recorda que Ajuntament i Generalitat van acordar que fóra el Consistori qui encarregara el disseny de la piscina (que és el que es contracta ara) mentre que la construcció serà íntegrament finançada pel govern autonòmic, que té ja reservada la primera anualitat de 1’5 milions.

Chulvi s'ha mostrat il·lusionat per, dins d'aquesta legislatura, poder fer un pas tan decisiu per a demostrar la voluntat del seu govern en què la piscina coberta passe de ser una il·lusió col·lectiva a una realitat.

Aparellat a l'expedient de contractació del projecte, l'Ajuntament annexa tota la documentació relativa al solar on es construirà la piscina (la parcel·la contigua i adjacent al pavelló d'esports, entre els carrers M.Bòrdes Valls, Joan Fuster i V. A. Estellés), el programa de necessitats que s'ha treballat des del departament d'Esports i els criteris de disseny basats en la modernitat, sostenibilitat, polivalència, funcionalitat, de fàcil manteniment i accessible.

El complex es planteja amb dos gots de piscina i una sala d'activitat dirigida a la gimnàstica i manteniment físic. La piscina principal (de 25 metres de llarg per 16’7 d'ample) serà de caràcter polivalent i la secundària (de 16’70 per 10 metres) la dedicada a l'ensenyament activitats complementàries o de familiarització a la natació, tant per a xiquets com per a adults, i sobretot a la natació rehabilitadora.

Del projecte inicial (que es va xifrar en 6 milions d'euros) s'elimina l'aparcament subterrani (era només per a 20 cotxes) i moltes zones i espais innecessaris que elevaven el cost de construcció i manteniment. També per a reduir els costos de manteniment, s'està estudiant la connectivitat amb el Palau d’Esports i mesures d'eficiència energètica. Ara el projecte s'estima que podria tirar endavant amb 3 milions d'euros.