La Fundació Oceanogràfic divulga la riquesa patrimonial marinera de Xàbia a través de dues rutes familiars

03 dic 2018 La inscripció és gratuïta per a participar en aquests itineraris que acosten la història lligada al municipi dels pescadors o els romans

La Fundació Oceanogràfic, dins del "Projecte Xàbia" que està desenvolupant per a conèixer, divulgar i conservar el patrimoni natural i cultural del nostre mitjà marí, ha preparat una sèrie d'activitats complementàries. Entre elles, uns “itineraris mariners” guiats destinats al públic general i de totes les edats.

Es tracta de dues històries, una enfocada als “pescadors, les saladures i les receptes marineres”, preparada en col.laboració amb la Cofradia de Pesca, i que es realitzarà pel port de Xàbia aquest diumenge, 9 de desembre.

L'eixida serà a les 10’30 hores des de la llotja i al llarg d'unes dues hores es realitzarà un passeig pel port pesquer per a conèixer les diferents modalitats de pesca a Xàbia i les principals espècies que es capturen. A més, els participants coneixeran a través d'un taller el procés de preparació de conserves de salat de forma tradicional, i altres formes de conserva, amb l'ajuda d'un pescador professional.

La segona ruta, prevista el divendres 28 de desembre, porta com a títol “Histories de romans, tonyines i adaptacions per la supervivència”. Eixirà a les 10 hores del Parador de Turisme i farà un recorregut des de la Platja de l'Arenal fins a la Sèquia de la Nòria, en el qual s'interpretarà el paisatge costaner, la seua riquesa, la seua biodiversitat, i es posarà l'accent principalment en el coneixement dels valors històrics i culturals de diferents èpoques (piscifactoria romana, almadrava, salines, extracció de pedra tosca, pesca i oci entre altres).

Després de la visita, els participants acompanyaran a una tortuga recuperada en l'ARCA del Mar de la Fundació Oceanogràfic fins a la platja de l'Arenal, on serà alliberada per a acomiadar l'any i demanaran els seus millors desitjos de conservació per al mitjà marí durant 2019.

Ambdues rutes són gratuïtes però les places són limitades. Les inscripcions es poden realitzar ja en les oficines de turisme de Xàbia Centre (Telèfon 96 579 43 56) i Xàbia Port (Telèfon 96 579 07 36).