Xàbia acosta la història de la primera invident que ha pujat al cim del Montgó en el Dia Internacional de les Muntanyes

29 nov 2018 El municipi acull els actes organitzats per We Love Mountains per a commemorar en la Marina Alta aquesta efemèride

Un any més –i ja van deu- el col·lectiu We Love Mountains impulsa en la Marina Alta la celebració del Dia Internacional de les Muntanyes. Enguany, Xàbia serà l'epicentre d'aquesta commemoració anual que posa l'accent en el valor els ecosistemes muntanyencs com a generadors de recursos naturals i fonts d'energia, així com en la necessitat de respectar-los i protegir-los.

S'han preparat tres activitats. La primera serà el dimarts 11 de desembre, i tindrà com a marc un acte institucional en l'Ajuntament de Xàbia (a les 19 hores) en el qual es projectarà un emotiu vídeo sobre la història de superació de Maite Minaya, una enginyera de muntanyes aficionada a la muntanya que va quedar cega als 34 anys.

Es tracta de la primera invident total que ha aconseguit pujar al cim del Montgó, en una particular expedició en la qual va participar com a guia el tennista David Ferrer i va comptar amb el suport del Centre Excursionista de Xàbia i l'ONCE.

Les altres dues activitats previstes són una radie felicitació a tothom que faran els radioaficionats de Xàbia i del Club Montgó des del Cap de Sant Antoni i una excursió festiva al Montgó programada el matí del diumenge 16 de desembre. Per a participar en aquesta ruta cal inscriure's en la web www.welovemountains.org  ja que les places estan limitades en tractar-se d'un Parc Natural.

El coordinador de We Love Mountains, Jesús Reina, ha mostrat la seua alegria per tornar al Montgó deu anys després de l'inici d'aquesta commemoració que ha donat la volta a totes les muntanyes de la Marina Alta. I més amb una història “tan emotiva, bonica i divertida” com la que trasllada l'esperit de lluita i optimisme de Minaya.

Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, ha assegurat que és un plaer per a Xàbia acollir una celebració com el Dia Internacional de les Muntanyes “un acostament festiu, popular i respectuós a la muntanya, que dóna valor al nostre mitjà natural” i que promou els valors que transmet la muntanya “com són l'esforç, la companyonia i la sensibilitat”.

Chulvi ha volgut agrair la implicació del Centre Excursionista de Xàbia “que amb el seu treball extraordinari ens acosta la naturalesa a tots, la conserva i protegeix” i també la del tennista David Ferrer, que sense dubtar-ho es va implicar des del primer moment en aquesta història.

Des del CEX, el seu secretari Toni Catalá ha apuntat que l'experiència amb Maite Minaya transmet valors del club com són l'amor i respecte a la muntanya, així com que amb ajuda “no hi ha límits, tot és possible”.