L'Ajuntament de Xàbia tractarà que inhabiliten per a obra pública a l'empresa que ha abandonat l'edificació de l'auditori

23 nov 2018 El Consell Juridic Consultiu avala l'acomiadament de Joca i ara el Consistori tornarà a licitar aquest emblemàtic projecte

L'Ajuntament de Xàbia tornarà a traure a licitació l'obra del teatre auditori. Així ho ha anunciat avui l'alcalde, José Chulvi, després que el Consell Juridic Consultiu –l'informe del qual és obligatori en aquest tipus de processos- haja avalat l'acomiadament de l'empresa Joca Ingeniera y Construcciones S.A. per evident incompliment de contracte. L'òrgan consultiu també recolza la decisió municipal de confiscar l'aval de 98.998 euros que va dipositar la mercantil.

Ara, el govern local podrà aprovar la resolució definitiva del contracte i, sobre la base de la nova llei de contractes, repetir el procés de licitació.

Però a més, des de Xàbia volen que l'empresa no quede impune després d'aquesta “presa de pel” ja que en pràcticament un any des que es va adjudicar l'obra solament ha executat el 3’25% de l'obra, l'ha mantingut paralitzada de manera injustificada durant mesos i tractat per tots els mitjans de dilatar el procés administratiu.

És per açò que l'Ajuntament tractarà que quede inhabilitada per a contractar amb el sector públic i per açò sol·licitarà a la Junta Consultiva de Contractació de l'Estat que li retire la qualificació necessària. “No volem que un altre poble haja de patir el que Xàbia en un projecte tan il·lusionant, una demanda històrica d'aquest poble. Que ja havíem aconseguit tramitar-ho tot per a fer-ho realitat i que no tenim ja per la falta total de serietat d'una empresa”, ha lamentat Chulvi.

L'alcalde, que ha comparegut al costat del regidor de Cultura, Quico Moragues, ha recalcat que “és important que quede clar que aquest Ajuntament no es va a quedar de braços plegats” i que quan una empresa “no siga seriosa, ens tindrà enfront”.