Una jornada per a emprenedors a Xàbia destaca l'oportunitat per a la comarca que suposa l'economia blava

22 nov 2018 Focus Pime també analitza el potencial de la marina Alta per al turisme esportiu

Xàbia ha acollit hui la jornada Focus Pime i Empreniment Marina Alta 2018, una iniciativa promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana com a part de la seua política de suport a l’empreniment i la xicoteta i mitja empresa.

Aquesta edició ha tingut com a protagonista l'economia blava – la que crea riquesa respectant el mitjà del que es nodreix- i el turisme esportiu. A més d'aprofundir en aquestes dues tendències amb un gran potencial en la Marina Alta, ha permès als assistents conèixer experiències empresarials d'èxit, ponents d'interès i entitats representatives de l'ecosistema emprenedor amb l'objectiu de generar oportunitats de negoci i impulsar el empreniment social.

L'alcalde, José Chulvi, ha participat en l'acte d'obertura d'aquesta jornada d'aprenentatge i debat i ha felicitat a l'organització per posar el focus en  l'economia blava “un innovador plantejament empresarial que incorpora en la seua base la responsabilitat compartida i el respecte per les generacions futures, que busca ser competitiva sense afectar al medi ambient i que és conscient que el seu creixement econòmic no pot estar mai per damunt del benestar social o del medi”.

I és que, com ha recordat Chulvi,  Xàbia està demostrant en els últims anys que vol evolucionar cap a un model sostenible i per açò és vital que els emprenedors, que són els que han de liderar la transició cap a l'economia blava, coneguen casos d'èxit que demostren que “ser sostenible no és una limitació al negoci, sinó una obligació perquè el nostre mar i medi ambient continuen sent per molts anys font d'oportunitats i treball per a tots”.

La jornada ha inclòs una taula redona sobre la “economia blava en la comarca” amb Joaquín Alcázar Cano (Director del CEEI Elx), Micaela García Martínez (creadora de la iniciativa “Cuentame un puerto”), Paco Gracia (fundador de Trip&feel), Carlos Bañuls Guilabert (fundador de Naturalismolife), Itziar Colodro (cofundadora de Magic & Nature) i Jaume X. Soler Marí (fundador i director de Serveis Agroambientals Marina Alta, S.L).

La segona taula de debat s'ha centrat en el turisme esportiu en la comarca amb ponents com José Francisco Mancebo (director del Patronat provincial de Turisme Costa Blanca), Telmo Leclercq (de leclercqsurf), Sergio Baudot (director Comercial Sol i Mar Hotels), Jon Hormaetxe (co-fundador de Sun&co), Ximo Sala (representant del Centre excursionista de Pego) i Juan Pablo Signes (d'ACTIVA'T. Online Booking System).

Ha tancat l'acte la conferència titulada “Com construir una carrera esportiva des de zero” a càrrec d'Alex Pella, navegant oceànic, i un dels millors navegants de la seua generació.