L'alcalde de Xàbia exigeix a Madrid canvis legislatius que permeten als Ajuntaments recuperar la seua operativitat

21 nov 2018 osé Chulvi porta aquesta reivindicació a la FEMP i al Congrés

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, s'ha desplaçat a Madrid per a traslladar tant a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies com al Congrés dels Diputats, organisme encarregat de legislar, la gran problemàtica que viuen els Ajuntaments des de l'entrada en vigor de l'última Llei de Contractes Públics i la Llei Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració local (LRSAL).

Chulvi va mantenir ahir una trobada amb el secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, i aquest matí amb diferents diputats valencians en el Congrés, així com amb la secretària en política municipal del PSOE, Susana Sumelzo, per a exposar-los personalment i donar visibilitat a una situació generalitzada en l'administració local des que la normativa obliga a planificar anualment tots els serveis i contractar-los a través d'un concurs públic, un procediment marcat per passos i terminis que li fan perdre molta agilitat. Aquesta se suma a les restriccions pressupostàries i a la despesa que ja suportaven els Consistoris des que en 2013 entrara en vigor la LRSAL.

“Aquestes lleis ens ha deixat sense marge de maniobra per a atendre les demandes del dia a dia, els problemes sobrevinguts o prestar serveis que necessitem malgrat que els podem pagar” ha denunciat l'alcalde, qui ha insistit que açò és una cosa “difícilment explicable als ciutadans”. És per açò que ha demanat als diputats del grup socialista en el Congrés que prenguen mesures legislatives per a “protegir als Ajuntaments”, l'administració més propera del ciutadà i que permeten “recuperar l'autonomia municipal necessària per a oferir una bona gestió”.

Segons ha apuntat Chulvi, tant des de la FEMP com des del grup socialista en el Congrés li han assegurat ser conscients d'aquesta situació i que estan estudiant fórmules per a donar més operativitat al municipalisme.