Amjasa repartirà a partir del cap de setmana vinent les botelles de vidre amb les quals vol fomentar el consum d'aigua de l'aixeta

15 nov 2018 Les accions seran aquest mes de novembre: el dia 24 (en Duanes), 25 (Arenal) i 30 (poble)

L'Ajuntament de Xàbia ja té tancades les dates de la campanya progrifo que impulsa la companyia d'aigües, Amjasa. Tal com explica l'alcalde i màxim responsable d'aquesta empresa municipal, José Chulvi, s'han previst tres dies per a repartir les botelles de vidre amb el disseny de la campanya que s'han preparat per a fomentar el consum d'aigua de l'aixeta i contribuir a reduir l'ús del plàstic.

Serà el dissabte 24 de novembre (passeig de la Grava en el port a les 16 hores), diumenge 25 (passeig David Ferrer de l'Arenal a les 11 hores) i divendres 30 (en la plaça Constitució a partir de les 11’30 hores).

En cada barri es lliuraran gratuïtament unes 600 botelles a aquells que demostren el seu compromís amb el reciclatge amb un gest simbòlic: portant tres botelles o garrafes de plàstic que es dipositaran en un contenidor de selectiu.

Chulvi ha recalcat que l'aigua és un bé de primera necessitat cada vegada més escàs i com tal ha de ser gestionat i consumit amb responsabilitat. És per açò que ha defensat la necessitat de conscienciar a la societat que ha de recuperar l'ús més important i essencial: el consum humà.

Precisament la campanya “Més aixeta i menys plàstic” posa en relleu que beure de l'aixeta és còmode, econòmic i ecològic, ja que ni consumeix combustibles fòssils ni genera envasos que incrementen la contaminació creuada i els residus sòlids urbans.

A més de les botelles de vidre per a emplenar i beure a casa, Amjasa tornarà a posar en servei les fonts públiques, implicarà als col·legis i instituts i tractarà d'involucrar a l'hostaleria local perquè servisca gratuïtament aigua de l'aixeta als seus clients (es barreja facilitar-los algun tipus de pitxer també retolat).