Xàbia acull un fòrum de debat empresarial sobre l'economia blava i el turisme esportiu

09 nov 2018 La jornada, organitzada per Creama, serà el dijous 22 de novembre

El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l'Activitat de la Marina Alta (CREAMA) ha triat Xàbia per a la seua pròxima jornada  dirigida a les xicotetes i mitges empreses. El dijous 22 de novembre, la Casa de Cultura acollirà l'esdeveniment “Focus Pime i Empreniment de la comarca de la Marina Alta”, que posarà la seua mirada en l'economia blava i el turisme esportiu, sobretot, analitzant i donant a conèixer les possibilitats de mercat existents en la comarca.

Aquesta jornada està especialment dirigida a aquelles persones que tenen inquietuds empresarials i que cerquen ampliar el seu coneixement i informació per a llançar al mercat projectes relacionats amb sectors com la pesca, l'hostaleria, el turisme o l'esport que siguen viables i sostenibles en el temps.

En la presentació de l'esdeveniment, el regidor de Foment Econòmic de Xàbia, Cesc Camprubí, va apuntar  que aquest esdeveniment donarà visibilitat a noves formes de negoci i a altres existents en el territori “que aprofiten les possibilitats que brinda el mar durant tot l'any”, com una opció “més que viable per a desestacionalitzar el turisme en la comarca”, ha recalcat l'edil.

Camprubí va destacar la qualitat d'alguns dels ponents i opinar que l'esdeveniment també és una oportunitat per a generar sinergies amb altres empresaris i emprenedors que puguen donar lloc a projectes de col·laboració.

La gerent de Creama, Rosario Donderis, va recordar que l'any passat el Focus Pime va aconseguir reunir al voltant d'un centenar de persones pel que s'espera que enguany l'esdeveniment també tinga gran acolliment.

Els interessats a inscriure's (gratuïtament) o ampliar informació poden consultar el següent enllace http://www.focuspyme.es/marinaalta.

Quant al programa de la jornada, que obrirà les seues portes a les 9 hores per a rebre als participants, inclou una taula redona sobre la “economia blava en la comarca” amb Joaquín Alcázar Cano (Director del CEEI Elx), Micaela García Martínez (creadora de la iniciativa “Cuentame un puerto”), Paco Gracia (fundador de Trip&feel), Carlos Bañuls Guilabert (fundador de Naturalismolife), Itziar Colodro (cofundadora de Magic & Nature) i Jaume X. Soler Marí (fundador i director de Serveis Agroambientals Marina Alta, S.L).

Una segona taula de debat se centrarà en el turisme esportiu en la comarca amb ponents com José Francisco Mancebo (director del Patronat provincial de Turisme Costa Blanca), Telmo Leclercq (de leclercqsurf), Sergio Baudot (director Comercial Sol i Mar Hotels), Jon Hormaetxe (co-fundador de Sun&co), Ximo Sala (representant del Centre excursionista de Pego) i Juan Pablo Signes (d'ACTIVA'T. Online Booking System).

Tancarà la jornada la conferència titulada “Com construir una carrera esportiva des de zero”. A càrrec d'Alex Pella, navegant oceànic, i un dels millors navegants de la seua generació.